Foto:

Studenten ondernemen bij ROC

  •   keer gelezen

ROC Rivor wil topstudenten meer kansen geven om zichzelf te ontwikkelen voordat ze doorstromen naar het hbo, de arbeidsmarkt of zzp’er worden. In grote steden is er voor deze jongeren een startersplatform. Maar in Tiel niet. Daarom heeft ROC Rivor in samenwerking met Ondernemend Rivierenland YoungMediaProfs opgericht.


Tiel - Een groep jonge zelfstandige ondernemers die samenwerkt aan betaalde opdrachten voor het bedrijfsleven. ‘’Er gebeurt hier echt iets bijzonders’’, vertelt initiatiefnemer en coach Hilco van de Kraats. ‘’We stimuleren talentontwikkeling en kunnen zo het talent in Rivierenland behouden.’’

Iedere student heeft voor zichzelf een eigen doel om aan YoungMediaProfs deel te nemen. Zo wil Mel Struijk (19) zijn portfolio verder uitbreiden zodat hij meer kans heeft om aangenomen te worden op de filmacademie.

Op het moment bestaat YoungMediaProfs uit vijftien talentvolle jongeren. Waar eerst negen afgestudeerde Mediavormgevers de groep vormden, is daar vanaf dit schooljaar verandering in gekomen. Drie hbo-stagiaires en een mbo-stagiaire hebben zich bij de groep gevoegd om alvast aan het ondernemersjaar te proeven.

28 oktober vlogen twee fotografiestudenten uit Tallinn, Estland over om in het team ervaring op te doen. Een gemêleerd gezelschap.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier