Foto:

Afscheid Ria: ‘Veel nieuwe trends zien passeren, maar het plakje worst bleef’

  •   keer gelezen

Ze is inmiddels 76 jaar en tot voor kort nog werkzaam achter de toonbank van slagerij Knobbout in winkelcentrum Kwadrant in Tiel. Donderdag 15 november nam Ria van Leeuwen-van Neerbos toch nog afscheid.


Door Marjon de Lange

Tiel - Niet alleen trouwe klanten kwamen Ria een handje geven. Ze werd ook verrast door haar vier voormalige werkgevers, slager Van Meeteren, Slager Groenewegen, Van den Berg en thans Knobbout, Ria werd steeds ‘overgenomen’. Een bijzondere avond voor de trouwe Ria. “Ik begon al op mijn twaalfde met werken in de eigen slagerij”, vertelt de telg uit de in Tiel zo bekende Van Neerbos-Slagersfamilie. Ria straalt, de receptie die Ruben Knobbout voor haar georganiseerde is druk bezocht. De toonbank staat vol attenties. “De hele dag kwamen er mensen die vanavond niet konden’’, vertelt een slagerij-medewerkster, “er werden voortdurend cadeaus en kaarten afgegeven.” Haar (bijna-oud)collega’s lopen af en aan met hapjes en drankjes voor alle gasten.

Na 46 jaar

Wat wil je ook? Ria heeft maar liefst 46 jaar in de Tielse slagerij gewerkt. Ze was haar tijd ver vooruit. Zowel vroeger als nu nog door op de pensioengerechtigde leeftijd gewoon door te werken. “Ik deed het met plezier”, vertelt Ria, “dat ik voor een andere slager ging werken die geen familie was, werd thuis niet leuk gevonden in die jaren, maar dat is allang vergeten. Toen ik hier stoppen mocht moest ik er niet aan denken, ik ging immers altijd zingend naar mijn werk en kwam bij wijze van spreken fluitend weer thuis.”

Veel veranderd

“Alles is natuurlijk veranderd”, vertelt Ria, “maar dat vond ik nooit erg, ik leerde er van. Ik zag het komen en soms ook weer gaan.” Ze heeft de komst van de pin-automaat meegemaakt, maar moest ook wennen aan euro-biljetten, catering, hele maaltijden en andere nieuwe trends die tijdens haar lange carrière de revue gepasseerd zijn. “Maar het plakje worst bleef”, vertelt Ria, net als haar enthousiasme. Ze had al die jaren haar eigen hoekje in de slagerij waar Ria de plakjes worst uitdeelde, nu staan ze op schalen op de koelvitrine voor het pakken.

Plannen voor de toekomst heeft ze nog niet. “Ik heb het altijd met liefde gedaan maar nu is het tijd voor andere dingen” vertelt ze. Welke weet ze nog niet, ze heeft zich voorgenomen rustig aan te doen. Het vermelden waard is dat haar oudere zus nog wel in hetzelfde winkelcentrum werkt, zij is daar het vertrouwde gezicht van de Bruna.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier