Foto:

Lek en Linge-leerlingen fietsen veilig de winter in met Val Op-actie

  •   keer gelezen

Lampje en batterij oké? Reflector, check? Dat je maar beter kan opvallen als je in het halfdonker op weg gaat naar school, daar worden brugklasleerlingen van O.R.S. Lek en Linge deze week nog eens extra op geattendeerd. De techniekdocenten besteedden de afgelopen weken extra aandacht aan het belang van een goed werkende fietsverlichting. Alle fietsen van brugklassers kwamen aan de beurt voor een controle.


Culemborg - De leerlingen kregen tijdens de technieklessen al voorlichting over het op orde zijn van de verlichting. De docenten in felgekleurde hesjes bij de ingang van het brugklasplein konden tevreden zijn over het resultaat. Bij het merendeel van de leerlingen was de fietsverlichting in orde. “De actie heeft dan ook vooral als doel om kinderen bewust te maken van de noodzaak om bij schemer het licht ook echt aan te doen,” zegt techniekdocent Gert Botma. “Ouders kunnen meedoen door samen met hun kind in deze winterperiode de verlichting regelmatig te controleren. Bijna alle ouders zijn ook bestuurder van een auto. En die kennen de noodzaak van goede fietsverlichting.”

Dat je – als je verlichting en reflectie op orde is – een leuke reflecterende sleutelhanger meekrijgt, is mooi meegenomen. En gelukkig maar: het felbegeerde sleutelhangertje zal de komende winterperiode vrolijk aan heel wat fietsen bungelen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten