Hilco van de Kraats, docent Mediavormgeving bij ROC Rivor in Tiel, behoort tot één van de laatste drie genomineerden.
Hilco van de Kraats, docent Mediavormgeving bij ROC Rivor in Tiel, behoort tot één van de laatste drie genomineerden. (Foto: )

Docent ROC Rivor bij laatste drie Leraar van het Jaar verkiezing

  •   keer gelezen

Hilco van de Kraats, docent Mediavormgeving bij ROC Rivor in Tiel, behoort tot één van de laatste drie genomineerden in de sector mbo voor de landelijke Leraar van het Jaar verkiezing. Al eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat Hilco tot de beste tien docenten van het mbo behoort. Met zijn laatste nominatie is hij dus weer een stap dichterbij de eervolle titel ‘Leraar van het Jaar’. Op 26 januari wordt tijdens de NOT 2019 de winnende leraar bekend gemaakt.


Tiel - Om bij de laatste drie genomineerden terecht te komen moesten alle kandidaten in november een persoonlijk filmpje en motivatie insturen. Hilco ging aan de slag op een manier die vertegenwoordigt waar hij voor staat: samen met zijn studenten maakte hij een integere video over zijn passies en drijfveren. In december kreeg Hilco te horen dat hij door was naar de volgende ronde. “Dit is te gek! Wie had dat ooit gedacht; van mbo leerling tot ‘bijna’ docent van het jaar!”, aldus een blije Hilco van de Kraats.

Investeren

De 34-jarige docent werd geboren in de gemeente Buren en is, na een aantal jaren o.a. in Den Bosch te hebben gewoond, weer teruggekeerd in de gemeente om te investeren in het regionale onderwijs. Hilco: “Gedurende mijn loopbaan voel ik steeds meer hoe de regio schreeuwt naar onze (mbo)-kennis. Hoe voorkomen we dat al het talent vanuit de broedplaats in Tiel de vleugels uitslaat naar de grote omringende steden? Dat is waar ik mij voor inzet”.

De verkiezing brengt het leraarschap op een positieve manier in beeld. De Leraren van het Jaar (po, so, vo, mbo) krijgen een jaar lang het podium om hun inspiratie en passie te delen met de rest van lesgevend Nederland. Het is een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel. Afgelopen zomer was de eerste verkiezingsronde. Vlak daarna werd bekend gemaakt dat de verkiezing zou stoppen. Door inspanningen van de huidige Leraren van het Jaar en de Jaarbeurs kan de verkiezing alsnog plaatsvinden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten