Hellasturnsters presteren goed door passie en plezier
Hellasturnsters presteren goed door passie en plezier (Foto: Hellas Tiel)

Hellasturnsters presteren goed door passie en plezier

  •   keer gelezen

Afgelopen zaterdag heeft in Amsterdam de eerste regiowedstrijd plaatsgevonden voor de 3de divisie turnsters. Hellas is in deze divisie erg sterk vertegenwoordigd met veel turnsters. De turnsters turnen door hun passie en plezier in de turnsport op hoog niveau. Ze blinken uit in de netheid in de uitvoering van de oefeningen.


Tiel - Bij de pupillen-1 turnen Joy van Gestel, Fenne Bransz, Nienke van Mourik, Fiene van Straaten, Roseanne Deijs, Victoria van de Greijn en Geneva Groenewald voor een plaats in de landelijke voorronden. Joy van Gestel steeg boven zichzelf uit door vier prachtige oefeningen af te leveren. Door al het harde werken op de training is Joy erg stabiel en turnde met enorm veel zelfvertrouwen haar wedstrijd. Een keurige zilveren medaille en een ticket op zak is zeer verdiend. De nieuwkomers in de nationale turnport voor Hellas zijn Fenne, Fiene, Roseanne en Victoria. Zij hebben de stap gemaakt om vrijwillig uit het districtsniveau te promoveren naar het nationale niveau. Een moedige stap die hen goed af lijkt te gaan. Fenne turnde een geweldige meerkamp, maar door een lage score op de balk eindigde ze op een 8ste plaats in een deelnemersveld van 36 turnsters. Fiene (15de) turnt op brug en balk in de top mee, maar moet zich nog iets gaan verbeteren in de acrobatiek op vloer en sprong om beslag te kunnen leggen op het felbegeerde ticket. Roseanne en Victoria laten al weken een stijgende lijn zien en hebben ook een mooie wedstrijd geturnd. Nienke was al een paar dagen ziek en heeft alles gegeven, maar eindigde onder haar kunnen op een 9de plaats. Geneva heeft ook niet naar verwachting geturnd, maar voor beide turnsters geldt dat zijn de volgende regiowedstrijd in januari hoger kunnen eindigen in dit sterk bezette deelnemersveld.

Bij de pupillen-2 eindigde vier Hellasturnsters op het podium. Isabelle Biljard, Marit Vermeulen, Liske van Dijk en Daantje Belgers eindigde respectievelijk op een 2de, 3de, 4de en 6de plaats. Door het hoge aantal turnsters in deze categorie krijgen de eerste zes turnsters een medaille. Marit turnde een wedstrijd zonder fouten en behaalde op balk zelfs de hoogste score van de wedstrijd. Isabelle, Liske en Daantje vielen allen 1 of 2 keer van de balk, hetgeen betekend dat er nog veel verbetering mogelijk is en ook een hogere eindranking. Jana Rajman, Diede Beek en Maud Vermaas hebben allen wat slordige fouten gemaakt in hun wedstrijdprogramma. Ze scoorde alle drie wel een toestel in de top tien, hetgeen nog perspectief biedt voor de volgende regiowedstrijd. Hopelijk kan Hellas hier nog meer tickets veroveren met de turnsters.

De juniorturnsters Mila van de Veen en Danielle Mutanga komen voor het eerst uit in deze categorie en het is ook de eerste categorie waar twee geboortejaren bij elkaar komen. Zij zijn de jongste turnsters en vonden dit ook een spannend gegeven. Daniella ging op de vloer onderuit in de eerste acrobatische serie en had hier zichtbaar moeite mee. Pas in de derde ronde kon ze deze teleurstelling loslaten en vol voor haar oefeningen gaan. Op de balk blinken beide turnsters uit met moeilijke en stabiele oefeningen en scoorde hier veel hoger dan de tegenstanders. Mila turnde op alle vier de toestellen keurig en met veel overtuiging in haar eigen kunnen oogt dit erg mooi. Ze won met ruime cijfers de eerste regiowedstrijd in Amsterdam en heeft haar ticket voor de landelijk halve finale al binnen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier