Foto:

De Veerbaas Vertelt: De Waterlinie

  •   keer gelezen

“Voor de zwemliefhebbers in de Vrijstad Culemborg breken er weer donkere tijden aan. Nauwelijks zijn de kruitdampen van vier jaar geleden opgetrokken. Toen ging het over een nieuw zwembad of het toenmalige ‘De Meer’ aanpassen aan de eisen van de tijd. De meningen waren zeer verdeeld. Blijde verwachtingen die niet allemaal zijn uitgekomen zoals verwacht. Een nieuw en enthousiast bestuur trad aan. Het blijkt dat enthousiast zijn niet betekent overal verstand van te hebben. Nu is dat niet iets nieuws voor Culemborg alleen. Dat komt voor bij gemeentebesturen, gemeentelijke organisaties, ondernemersverenigingen, politiek en ambtsdragers. Gevolg het kost veel geld en schept veel ongenoegen en wantrouwen, iets waar we niet op zitten te wachten. Alleen dure adviesbureaus spinnen er garen bij. Ze komen veelal met oplossingen die iemand die niet direct bij het probleem betrokken is, maar op afstand zaken bekijkt, ook kan geven.


Voor het zwembad geeft het bureau als oplossing: een nieuw professioneel bestuur, zwembad vaker dicht en de tarieven omhoog, meer vrijwilligers en een betere communicatie. Het kan nooit goed zijn dat we te veel beslag gaan leggen op de vrijwilliger. Het kon wel eens een uitstervend geslacht zijn. Voor verenigingen en organisaties wel goed om de meetlat eens langs eigen organisatie te leggen.”

Gastvrij Geldermalsen

“De nieuwe gemeente West Betuwe heeft een nieuwe club wethouders, maar liefst vijf stuks. Als ondernemer zou je zeggen het mag wat kosten. Over drie jaar zullen inwoners en oppositie de balans opmaken en zullen we zien of zij het gedaan hebben zoals beloofd. Waarnemend burgemeester Harry Keereweer heeft om te beginnen de gereserveerde parkeerplaatsen voor het college laten verwijderen. Voor hem is dat niet meer van deze tijd. Daarbij: de gemeente steunt het sporten en gezond leven van de inwoners en lopen is voor de wethouders eveneens een gezonde zaak. Ze komen dan nog eens een inwoner tegen die haar of hem wat wil vragen. Voor de ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen komen er ook spannende tijden. Ziet zij kans de gelederen te sluiten, waardoor er een onderlinge samenwerking komt. Het mag toch niet zo zijn dat er bij die club een verdeel en heers mentaliteit heerst, waardoor ondernemers in het zo fraaie Fruitdorp aan de Linge vijandig tegenover elkaar komen te staan. Dat is nu iets waar de inwoners en het winkelende publiek uit de regio zeker niet op zitten te wachten. Of moet de eventuele toekomstige ‘Dorpsmanager’ de ‘kop van jut’ worden?”

West Betuwe de mooiste

“Vorige week had ik het genoegen om oud-wethouder van Lingewaal Griedo Bel te treffen. Hij had een boodschap voor u en alle inwoners van West Betuwe. Hij adviseert u eens te gaan wandelen of fietsen en alle kernen te bezoeken van de nieuwe gemeente. Uw belevenis zal een vakantiedag zijn om nooit te vergeten. De mooie dijken langs de Linge en de Waal, de kastelen, forten, de uiterwaarden en mooie bossen. De oude stadjes Asperen, Heukelum en de geschiedenis van het gebied zijn het zien en horen waard aldus Griedo. We zijn er.”

Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier