Er werd aandachtig geluisterd naar de toekosmt over energie door Han Horstink
Er werd aandachtig geluisterd naar de toekosmt over energie door Han Horstink (Foto: Theo van Dam)

Druk bezochte wijkavond Vrijstad Energie: Start Inkoopactie energiemaatregelen

  •   keer gelezen

Vrijstad Energie organiseerde 12 februari een drukbezochte energieavond voor de Bloemen- en Oranjebuurt.


Culemborg - Zo’n 70 buurtbewoners lieten zich door de Culemborgse energiecoöperatie informeren over isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. De bijeenkomst op het Stadhuis vormde tevens het startpunt van een inkoopactie voor alle huiseigenaren in Culemborg. Het gaat om zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie tegen scherpe tarieven. Deze actie loopt tot 1 april.

Er is veel behoefte aan informatie over energiemaatregelen voor het eigen huis, zo blijkt uit de vele vragen die de bezoekers stelden. Elk huis is weer anders: wat doe je als je geen spouwmuur hebt maar wel wil isoleren? Hoe diep moet de kruipruimte zijn voor vloerisolatie? Heb je een vergunning nodig voor zonnepanelen? Han Horstink, coördinator van bewonerscoöperatie Vrijstad Energie, combineerde de beantwoording van de diverse vragen met een degelijke presentatie van alle mogelijke energiemaatregelen die momenteel gangbaar zijn. Daarnaast informeerden de aanwezige wijkbewoners elkaar door ervaringen te delen met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en zonnepanelen op het dak.

De avond luidt tevens de start in van een inkoopactie. Er kunnen vanaf nu offertes worden opgevraagd voor spouwmuurisolatie, bodem- en vloerisolatie en zonnepanelen via Vrijstad Energie. De actie loopt tot 1 april. Alle informatie over de voorwaarden is terug te vinden op de website: www.vrijstadenergie.nl. Daarnaast kan informatie worden verkregen bij de vrijwilligers van Vrijstad Energie op Markt 11, het tijdelijke informatiecentrum aan de Markt. Elke middag is het voormalige ABN-AMRO pand open van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier