Er werd aandachtig geluisterd naar de toekosmt over energie door Han Horstink
Er werd aandachtig geluisterd naar de toekosmt over energie door Han Horstink Foto: Theo van Dam

Druk bezochte wijkavond Vrijstad Energie: Start Inkoopactie energiemaatregelen

Algemeen 55 keer gelezen

Vrijstad Energie organiseerde 12 februari een drukbezochte energieavond voor de Bloemen- en Oranjebuurt.

Culemborg - Zo’n 70 buurtbewoners lieten zich door de Culemborgse energiecoöperatie informeren over isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. De bijeenkomst op het Stadhuis vormde tevens het startpunt van een inkoopactie voor alle huiseigenaren in Culemborg. Het gaat om zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie tegen scherpe tarieven. Deze actie loopt tot 1 april.

Er is veel behoefte aan informatie over energiemaatregelen voor het eigen huis, zo blijkt uit de vele vragen die de bezoekers stelden. Elk huis is weer anders: wat doe je als je geen spouwmuur hebt maar wel wil isoleren? Hoe diep moet de kruipruimte zijn voor vloerisolatie? Heb je een vergunning nodig voor zonnepanelen? Han Horstink, coördinator van bewonerscoöperatie Vrijstad Energie, combineerde de beantwoording van de diverse vragen met een degelijke presentatie van alle mogelijke energiemaatregelen die momenteel gangbaar zijn. Daarnaast informeerden de aanwezige wijkbewoners elkaar door ervaringen te delen met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en zonnepanelen op het dak.

De avond luidt tevens de start in van een inkoopactie. Er kunnen vanaf nu offertes worden opgevraagd voor spouwmuurisolatie, bodem- en vloerisolatie en zonnepanelen via Vrijstad Energie. De actie loopt tot 1 april. Alle informatie over de voorwaarden is terug te vinden op de website: www.vrijstadenergie.nl. Daarnaast kan informatie worden verkregen bij de vrijwilligers van Vrijstad Energie op Markt 11, het tijdelijke informatiecentrum aan de Markt. Elke middag is het voormalige ABN-AMRO pand open van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws 14 uur geleden
Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden