Feest bij de spelers en supporters van Tiel'72
Feest bij de spelers en supporters van Tiel'72 (Foto: Sabine Kapper/KV Tiel'72)

Tiel’72 wordt tweede op het NK eerste klasse

  •   keer gelezen

De B1 van korfbalvereniging Tiel’72 wist zich door het kampioenschap in de zaal ook te plaatsen voor het NK korfbal eerste klasse in Harderwijk. ‘s Ochtends was de spanning bij iedereen goed te merken, maar het bleek een groot feest te worden met alle meegereisde supporters.


Tiel - Tijdens de poulewedstrijden was de B1 erg goed. De eerste wedstrijd werd meteen gewonnen van TOP uit Arnemuiden (10-7). Tijdens de tweede wedstrijd keken de Tielenaren ruime tijd tegen een achterstand aan. Dankzij de supporters konden ze deze achterstand toch nog ombuigen in 10-9 winst op K.V. Apeldoorn. Tot slot viel ook Albatros ten prooi aan de Tielenaren: 14-7.

Ondo was de tegenstander in de finale, die alle poulewedstrijden met overtuiging had gewonnen. ,,In de finale was het helaas op”, moest trainer Alex van Valburg concluderen. ,,Tijdens de poulewedstrijden hebben we gepiekt door tegen de sterke tegenstanders veel te scoren.” Ondo versloeg de Tielenaren met 8-3, maar al snel werd de teleurstelling van de spelers omgezet in feestvreugde dankzij de meegereisde T-Side.

Ook de andere coach van de ploeg, Silvia de Haas, was trots op haar team: ,,Wat een gave dag. We hebben het zo ver geschopt, omdat we met z’n allen zo hard hebben gewerkt. Het publiek dat met groten getale aanwezig was, maakte het team alleen maar sterker.”

Het is de derde keer dat een jeugdteam van Tiel’72 het heeft geschopt tot het NK eerste klasse. Op het veld maken zowel de C1 als de B1 weer kans om naar het NK te gaan. Volgend zaalseizoen speelt de B1, net als de C1 in de hoofdklasse op het allerhoogste niveau.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten