Foto:

Oranje Servicebalie feestelijk geopend

  •   keer gelezen

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag 27 juni de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis van Tiel feestelijk geopend. Het gemeentehuis, tegenwoordig ook wel Stadhuiscampus genaamd, biedt naast de gemeente Tiel ook onderdak aan Werkzaak Rivierenland, het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland en UWV Werkbedrijf Tiel.


Tiel - Bezoekers uit de hele regio kunnen straks bij de servicebalie terecht voor hulp bij het lezen van moeilijke brieven en formulieren, het maken van een digitale afspraak bij bijvoorbeeld de gemeente of het wegwijs worden op de website van één van de instanties. De oranje servicebalie zal vanaf 26 augustus iedere maandagmiddag van 13:00 – 15:00 uur en woensdagochtend van 10:00 – 12:00 uur geopend zijn. De vrijwilligers van de servicebalie zijn straks aanwezig in de centrale hal van het gemeentehuis, maar hebben ook de mogelijkheid om met een bezoeker apart te zitten in een aparte ruimte. In de zomer zal er al een paar keer worden proefgedraaid. Bij veel belangstelling zal er gekeken worden of de openingstijden verruimd kunnen worden.

Op 12 juni opende er ook een oranje servicepunt in het Ziekenhuis Rivierenland. Bezoekers en patiënten kunnen vanaf maandag 1 juli van maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 16:00 uur terecht voor hulp bij het lezen van moeilijke brieven en/of bijsluiters, het invullen van formulieren of bij de weg vinden in het ziekenhuis. Het servicepunt bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis.

Het openen van de oranje servicebalie in het gemeentehuis van Tiel en het oranje servicepunt in het Ziekenhuis Rivierenland is een initiatief van acht organisaties. Dit zijn: Gemeente Tiel, Werkzaak Rivierenland, UWV Werkbedrijf Tiel, Servicepunt Leren en Werken Rivierenland, ROC RIVOR, Ziekenhuis Rivierenland, Mozaïek Welzijn en Bibliotheek Rivierenland. Het initiatief is mede dankzij een bijdrage van Tel mee met Taal en Rabobank West Betuwe tot stand gekomen.

Vrijwilliger worden?
De oranje servicebalie in het gemeentehuis heeft nog ruimte voor een aantal vrijwilligers. Mensen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Brenda Leenders van Mozaïek Welzijn via 06-22920546 of b.leenders@mozaiekwelzijn.nl voor meer informatie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten