Samenwerking Theole en Vitesse voor talentvolle jeugd

  •   keer gelezen

Tiel - Maandagavond 25 november 2019 hebben Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse en Johan van den Heuvel, voorzitter van Theole, een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is gericht op het versterken van de opleiding en scouting van de jeugdspelers bij Theole.


Theole staat bekend om haar goede jeugdopleiding en dat is niet onopgemerkt gebleven. Kees van Buuren, coördinator van de Vitesse Voetbalschool, zette de eerste stap voor deze samenwerking. Een geweldig initiatief, vindt Johan van den Heuvel. “Ik kan dit soort acties toch alleen maar ondersteunen? Ik vind het fantastisch als een jeugdspeler van ons doorbreekt bij zo’n mooie club als Vitesse”.

Theole en Vitesse willen met deze samenwerking een podium bieden voor talentvolle jeugdspelers. Vitesse gaat zich inzetten om verschillende scholingsmomenten te organiseren. Ook kunnen de jeugdtrainers van Theole meekijken op de academie om zo extra ervaring op te doen.

Van den Heuvel: “We hebben een prachtige jeugdopleiding. Dat blijkt ook aan de aanwas van nieuwe jeugdleden. En dat moeten we blijven doen: laten zien dat we in ontwikkeling zijn en blijven. Deze samenwerking is daar een mooi resultaat van en daar ben ik ontzettend trots op!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten