Marlane verdient met 'Als je zachtjes zegt ik hou van jou' een plaatsje in de battles bij The Voice of Holland. (Foto: TVoH)
Marlane verdient met 'Als je zachtjes zegt ik hou van jou' een plaatsje in de battles bij The Voice of Holland. (Foto: TVoH) (Foto: )

Marlane naar de battles bij The Voice

  •   keer gelezen

Doooorrrrr! Zangeres Marlane gaat naar de battles van The Voice of Holland. Afgelopen vrijdagavond koos ze tijdens de blind auditions voor coach Lil’ Kleine: “Hij is een toffe gozer. Ik ben heel blij met mijn keuze.”


Arno voor de Poorte

Ochten - Ze zat met heel haar familie klaar om de aflevering te bekijken. De spanning was er bij haar afgelopen vrijdagavond wel af, maar dat was tijdens de blind auditions wel even anders. Ze vertolkte ‘Als je zachtjes zegt ik hou van jou’ van Saskia en Serge. Marlane vertelt dat ze het optreden ‘ongenadig spannend’ vond. “Ik was eerlijk waar echt behoorlijk zenuwachtig. Het meest spannende is het gegeven dat ik al een aardige carrière heb, maar daar toch mijn ziel eruit sta te zingen, terwijl ik er afhankelijk van ben of één van de coaches gaat drukken voor mij. Daarnaast vond ik de opkomst ook heel indrukwekkend.”

Marlane had na haar auditie de keuze uit twee coaches: Lil’ Kleine en Ali B.. Als ze alle vier hadden gedraaid dan had ze of voor Anouk of voor Lil’ Kleine gekozen. Met die laatste gaat ze de samenwerking aan om in de battles verder te komen. “Ik heb voor Lil’ gekozen, omdat hij heel veel heeft met het Nederlandse lied. Het is sowieso een lastige keuze. Thuis voor de tv weet ik het altijd perfect, maar toen ik daar stond was het wel andere koek.” De kandidaten praten er onderling tijdens de opnamedag ook veel over. “Het keuzemoment blijft toch omgeven door een mysterieuze spanning.”

Martijn

Presentator Marijn Krabbé van The Voice of Holland toonde zich onder de indruk van Marlanes vocale kwaliteiten. “Hij vond dat ik met veel veel power zong. Hij is een heel leuke man, een echte grapjas en oprecht geïnteresseerd in de kandidaten. Tuurlijk is hij een eersteklas vakman, maar ik was heel blij met zijn interviews en commentaar.”

Jury

De Ochtense zangeres vindt dat de jury altijd gelijk heeft. “Het zijn zulke ervaren vakmensen, oude rotten in hun vak. Met hun aanwijzingen moet ik echt wat doen.” Ze kreeg van Anouk en Waylon te horen dat ze net iets te veel ‘binnen de lijntjes’ zong. “Te netjes en te musical. Ik moet dat gewoon van hen aannemen.” Marlane is heel benieuwd wat het liedje en wie haar tegenstander gaat worden in de battles die binnenkort volgen. “Ik hoop dat mijn coach kiest voor een mooi Nederlandstalig liedje. Ik heb er echt zin in om te gaan knallen.”

Roodgloeiend

De telefoon van Marlane stond afgelopen vrijdagavond roodgloeiend door alle reacties en felicitaties van fans en bekenden die ze ontving. “Dat was niet normaal meer. Mijn mobieltje bleef maar stuiteren. Ik heb iedereen zo veel mogelijk persoonlijk geantwoord.”

Koerier

Marlane wekte tot voor kort bij de Etos. “Dat is voorbij. Nu ben ik drie dagen per week koerier. Dat is beter te combineren met mijn optredens.” Door haar deelname aan The Voice heeft ze nieuwe aanvragen voor optredens gehad. “Het brengt me nu al ontzettend veel.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten