<p>Enkele beelden van Marga</p>

Enkele beelden van Marga

(Foto: Marga van Wiggen)

Landelijk Atelierweekend - Open atelier

  •   keer gelezen

Inspirerend bezoek aan ateliers tijdens het Landelijk Atelierweekend


Tijdens de zomer-editie van het Landelijk Atelierweekend op 5 en 6 september stellen beeldend kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek. Belangstellenden krijgen zo een kijkje achter de schermen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Ook in onze regio.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland meer dan 150 ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

In Maurik doet Marga van Wiggen mee, beeldhouwer in hout en steen. Er zijn ook deelnemers in Meteren, Deil, Rhenoy en Culemborg, om er maar een paar in de buurt te noemen. Uiteraard worden de coronaregels strikt nageleefd.

Marga vertelt over haar werk: “Ergens halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw ben ik begonnen met het bewerken van gevonden stukken hout. Zonder vooropgesteld doel, of het moet zijn dat ik het eigene van het stuk dat ik had gevonden zo goed mogelijk probeer te vinden en naar voren te halen. Soms ligt het voor de hand wat ik zal doen omdat het hout een karakter of een duidelijke uitstraling heeft. Soms is het beginstuk min of meer anoniem en ontstaat er al werkend een sprekend beeld. En soms kan ik er echt niets van maken. Later ben ik ook in steen gaan werken. Ik werk in steen min of meer op dezelfde manier als in hout: karakter en schoonheid van wat er al is naar voren halen. Ik werk alleen met handgereedschap (behalve het boren van een gat als een beeld op een pin moet staan).”

U bent zaterdag 5 en zondag 6 september tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom om in het atelier en de tuin rond te kijken. Wilt u vast een voorproefje? Kijk dan op de website www.margavanwiggen.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten