Energieloket Tiel voor inwoners

  •   keer gelezen

Geld en energie besparen, comfortabeler wonen of zelfs je eigen energie opwekken met zonnepanelen? Allemaal zaken waar bijna iedereen zich wel mee bezighoudt. Voor sommigen kan dat lastig zijn. Ook door het aanbod van commerciële bedrijven weet je vaak niet waar je goed aan doet. 


Tiel - Dieter Kwint is adviseur bij Energieloket Tiel: ”Dat zien we vaak: mensen die een paar offertes hebben aangevraagd en daarna niet meer weten wat ze nu moeten kiezen. Even contact opnemen met het energieloket schept vaak duidelijkheid.”


Gratis en eerlijk advies
Contact opnemen met het energieloket is gratis. Bovendien ben je dan verzekerd van een eerlijk advies. Kwint: ”De gemeente Tiel vindt het belangrijk dat de inwoners goed en gratis advies kunnen krijgen voor het energiezuinig maken van hun huis. En dat is ook nodig. Want veel huiseigenaren willen wel aan de slag, maar weten nog niet zo goed waar ze moeten beginnen. Of als de CV-ketel kapot gaat: wat is verstandig, schaf je een nieuwe aan of bereid je je al voor op een aardgasloze woning? Ook dit zijn vragen waarvoor je terecht kunt bij het energieloket.”

Direct persoonlijk energie-advies
In september opent de gemeente Tiel het energieloket Tiel in het gemeentehuis. Hier kunnen inwoners dan wekelijks binnenlopen met vragen over het energiezuinig maken van hun huizen.
Energieloket Tiel is nu al bereikbaar via de website . Hier staat veel nuttige informatie over energiebesparende maatregelen. Maar je kunt er ook al direct zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat het je kost en wat ze je opleveren. Je kunt hier regelen dat er een energiecoach bij je op bezoek komt. Hij of zij bekijkt dan welke maatregelen geschikt voor jouw huis kunnen zijn. Dit is kosteloos.

Telefonisch bereikbaar via ( maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren).


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten