Foto:

Mevrouw Valkis-Stappershoef: 103 jaar!

  •   keer gelezen

Begin deze maand vierde mevrouw Valkis-Stappershoef haar 103e verjaardag. Ze vierde dat onder andere met een taart met 103 kaarsjes. Afgelopen week vereerde burgemeester Beenakker haar met een verjaardagsbezoek. 


Tiel - Gezien haar respectabele leeftijd was het voor mevrouw de vierde keer dat zij in contact was met een burgemeester. “Het blijft speciaal, een burgemeester op je verjaardag”, geeft mevrouw Valkis-Stappershoef aan.

Sinds een halfjaar woont mevrouw Valkis-Stappershoef met veel plezier bij zorgcentrum Lingewaarde in Tiel. Dit jaar was daarom de eer aan Beenakker, burgemeester van de gemeente Tiel. “We hebben gezellig gekletst. En uiteraard ben ik met hem op de foto geweest. Dat heb ik met de andere burgemeesters ook gedaan. Dit jaar kwam de burgemeester na mijn verjaardag, maar beter laat dan nooit. Ik was erg blij met zijn komst.”

Een actieve 103-jarige

Mevrouw Valkis-Stappershoef is geboren in de Betuwe en daar nooit meer vertrokken. Ze werd op 2 juni 1918 geboren in Opijnen en na haar huwelijk verhuisde ze naar Ophemert.
“Mevrouw maakt graag een praatje en houdt erg van gezelligheid. Ze vertelt ons vaak uitgebreid over vroeger. Daarnaast doet ze altijd actief mee met de activiteiten die we organiseren bij Lingewaarde. Van bingo tot een quiz en van muziekactiviteit tot ballontennis. Erg leuk”, vertelt Gerry den Boestert, medewerker Welzijn & Gastvrijheid van Lingewaarde. Mevrouw is erg dankbaar voor haar plek in Lingewaarde. Daarnaast betekent haar nicht veel voor haar. “Zij doet zo veel voor mij”.

Het geheim van 103 jaar worden 

Tot slot vertelt mevrouw Valkis-Stappershoef haar geheim van 103 jaar worden: “Gewoon rustig leven, met mate alles eten en drinken én iedere dag een gekookt eitje”.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier