<p>Locatiemanager, coaches en kinderen.</p>

Locatiemanager, coaches en kinderen.

(Foto: )

Petje af Tiel rondt Petje af-jaar succesvol af

  •   keer gelezen

Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af Tiel weer volop mooie nieuwe ervaringen op waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd. Zo kregen ze een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gingen en via excursies en activiteiten in contact werden gebracht met kunst en cultuur.


Tiel - Afgelopen zondag rondden de kinderen hun Petje af-jaar feestelijk af met de uitreiking van hun bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma.

Zondag 27 juni jl. ontvingen de kinderen uit twee groepen hun felbegeerde Petje af-diploma en bijbehorende pin. Petje af locatie was heel leuk versierd met slingers. Coaches hebben de presentaties gemaakt waarin ze ervaringen, leuke herinneringen en eigenschappen van de kinderen genoemd hebben tijdens het Petje af-jaar. Kinderen werden een voor een naar voren geroepen en werden op die manier in het zonnetje gezet. De ouders en bestuurvorzitter Petje af Tiel Herman van Burk waren aanwezig tijdens de uitreiking.  

Talentontwikkeling

Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 - 14 jaar om ze buiten schooltijd de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen van Petje af Tiel het afgelopen jaar geleerd. Voorbeeld: hoe je in Tiel een mooie kleurrijke ontmoetingsplek kunt creëren, zijn ze met de projecleider van de Vlindertuin in Tiel kennis gemaakt en rondleiding gehad. Fysiotherapeut heeft hen geleerd hoe je en fysiotherapeut kunt worden en hoe je de klachten van cliënten kunt verminderen. Tenslotte hebben ze geleerd welke talenten je nodig hebt om een fotograaf te worden.

Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 - 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.  

Meer informatie: www.petjeaf.nl 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier