Rick Sonnema naar Europees kampioenschap karate

  •   keer gelezen   Sport

WIJK EN AALBURG • Rick Sonnema heeft van bondscoach Almir Skrijelj te horen gekregen dat hij Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap karate senioren in Baku in Azerbeidzjan.


De Wijk en Aalburger zal dan uitkomen in de categorie Kata heren. Het Europees kampioenschap staat gepland van 25 tot en met 29 maart.

Mooie ervaring
Sonnema was al twee maal actief op het jeugd-EK en ook al een keer top een senioren-EK. Zodoende heeft hij een mooie ervaring opgebouwd om hopelijk iets moois te kunnen laten zien in Baku.

Afgelopen jaar viel Sonnema met zijn zeventiende plaats nipt buiten de tweede ronde. Een jaar eerder viel hij met een zevende plaats op het EK voor de jeugd net buiten de medailles.

Dit jaar is er hard gewerkt en veel geïnvesteerd en de komende periode zal Sonnema er alles aan doen om de eerdere prestaties te verbeteren.

Samen met Gerrie van Tilburg van Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk zal hij er in ieder geval alles aan doen om zo fit en goed mogelijk op het EK te verschijnen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten