Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Dames Voltena onderuit in Tilburg

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWENDIJK/TILBURG • Het is lang geleden dat de dames van Voltena geen enkele set wisten te pakken, maar zaterdag tegen Volley Tilburg gebeurde het.


Vooraf was al bekend dat Tilburg goed uit de startblokken kan komen. Hierop voorbereid ging het begin van de eerste set gelijk op. Het continu wisselen van servicebeurt tussen Voltena en Volley Tilburg betekent dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

Wanneer Tilburg tien punten op het telbord heeft staan, maakt het team een sprint, waarbij Voltena achter blijft. De eerste set wordt aan de kant van Tilburg toegekend met een stand van 25-22.

Identiek
Het verloop van de tweede set is vrijwel identiek aan de eerste set, alleen eindigt het tweede bedrijf in 25-20. De derde set wordt met een zichtbare verandering aan de kant van Voltena gestart. De sterke ballen die in de eerste twee sets ontbraken waren er weer.

Daarbij bleven de meiden passend de gehele wedstrijd staande. Het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Met 16-16 is er alles mogelijk, maar de meiden van Voltena geven gas bij. Op een stand van 20-24 lijkt setwinst duidelijk, maar het lukte de meiden niet om deze set mee naar Nieuwendijk te nemen.

Eén punt
Eén punt mee naar huis nemen is het doel in de vierde set. Starten met een voorsprong werd volbracht, maar de Nieuwendijkers slaagden er niet in om deze voorsprong vast te houden. Veel rally's waren er voor beide kanten nodig om tot scoren te komen, wat tevens weer laat zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar ook de laatste set werd met 21-25 verloren.

Op zaterdag 25 november strijdt Voltena tegen het tweede damesteam van Sliedrecht Sport. Om 16:45 uur zijn de meiden weer te zien, ditmaal in Sliedrecht.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier