Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Vraagtekens bij stopzetten drank- en drugslessen

Algemeen 593 keer gelezen

ALTENA • De gemeenteraad vraagt zich af waarom LEV-projecten op basisscholen in Altena stop worden gezet. 

Dat schrijven alle politieke partijen in een gezamenlijke brief aan het college van B&W. Het LEV-project bestaat uit lessen voor leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool om alcohol- en drugsgebruik tegen te gaan. Deze lessen zorgden voor een verhoogde weerbaarheid bij kinderen om nee te durven zeggen tegen alcohol, drugs en roken.

De colleges van de drie voormalige gemeenten, leerkrachten, ouders en kinderen vonden deze lessen goed en belangrijk, schrijven de partijen in de brief.

"Echter, op het eerste overleg tussen gemeente Altena en de directeuren van onderwijs en kinderopvang is medegedeeld dat de lopende LEV-projecten op de basisscholen stop gezet worden en dat pas in januari 2020 opnieuw bezien gaat worden of deze projecten weer hervat gaan worden", constateren CDA, AltenaLokaal, SGP, Progressief Altena, VVD, ChristenUnie en Burgerstem Altena.

"Dit terwijl in de technische begroting 2019 onder Zelfredzaam Altena voor het jaar 2019 een bedrag van 29.000 euro voor LEV/weerbaarheidstraining jeugd is opgenomen." Volgens de partijen zou het besluit om de lessen stop te zetten genomen zijn, omdat ze voorheen alleen in Aalburg en Werkendam werden gegeven en niet in Woudrichem.

Politiek Altena zou juist graag zien dat de lessen worden hervat en uitgebreid worden over de hele gemeente en ook naar het voortgezet onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden