Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Stichting Powerhouse Sport viert 25-jarig jubileum

  •   39 keer gelezen

HANK • Wat is de overeenkomst tussen acrogymen, turnen, freerunnen, (rolstoel)dansen en twirlen? Al deze sporten zijn te zien op 13 april in 't Uivernest in Hank tijdens Sports meets Music.

Stichting Powerhouse Sport bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit jubileumjaar te vieren, heeft de stichting brassband Oefening en Uitspanning benaderd om samen een concert te geven. Want ondanks dat muziek en sport mijlenver uit elkaar lijken te liggen, hebben ze verrassend veel overeenkomsten.

Op 13 april willen ze laten zien en horen wat deze overeenkomsten zijn. Er zijn unieke combinaties gevormd, waardoor duidelijk wordt dat muziek en sport elkaar echt kunnen aanvullen. Muziek en sport roepen allebei emotie op, en wanneer ze samenkomen wordt dit alleen maar versterkt.

Mogelijkheden in de regio
Alle sporters die meedoen, komen uit de regio, hierdoor is deze dag ook een uitgelezen kans om te zien wat voor sportmogelijkheden deze regio biedt.

Zo komt top rolstoeldanser Anouk van Zandvliet uit Nederhemert, de Zuilichemse Marit van Herp sport op het hoogste niveau bij Topturnen Zuid en de acrogymnasten dat doen bij Turnschool Alianza in Waalwijk. Overigens zullen de turntoestellen deze dag beschikbaar gesteld worden door DGV–Dussen.

Muziek
Naast de verschillende sportdisciplines, is er ook nog een muzikale gast: zangeres Sara Bax zal een aantal nummers zingen, begeleid door Oefening en Uitspanning. Zij studeert momenteel Muziektheater, met hoofdvak zang, aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

Brassband Oefening en Uitspanning is ook geen onbekende in de regio. De band uit Wijk en Aalburg behoort al jaren tot de top van Nederland en is momenteel, na het winnen van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, zelfs wereldkampioen in de eerste divisie. Daarnaast geeft O&U ook regelmatig verrassende concerten: denk een filmconcert in een bioscoop, een concert op een ponton in de Afgedamde Maas, en natuurlijk de concertreizen naar Roemenië en Vietnam.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK