Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Stichting Dierenambulance Altena wil dringend gesprek met gemeente

  •   330 keer gelezen

ALTENA • Stichting Dierenambulance Altena wil zo snel mogelijk een gesprek met het nieuwe gemeentebestuur om de oude afspraken met de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem te herzien.

"De afspraken die in het verleden met de afzonderlijke gemeenten zijn gemaakt over het wegbrengen van de dieren naar de asiels, het wel of niet ophalen van dode dieren langs de weg en het vangen van bijvoorbeeld wilde of verwilderde katten zijn bij de fusie met ons nooit herzien", stelt de stichting enigszins gefrustreerd op Facebook. 

"Waar Aalburg alles zelf regelde met betrekking tot katten en we de dieren naar het dierenasiel in Waalwijk moesten brengen, gold voor Woudrichem dat wij weer meer moesten doen en dat de dieren naar Stichting Dierenasiel Gorinchem moesten. Hoe dat nu bij de gemeente Altena is, geen idee!"

Vooralsnog is het nog niet gelukt om contact te krijgen met de gemeente, stelt de stichting verder. "Heb al diverse mailtjes gestuurd en diverse keren gebeld en elke keer krijg ik te horen we mailen of bellen u terug maar heb nu drie maanden later en diverse verzoeken verder nog steeds niks gehoord."

Fatsoensnormen
"Dus gemeente Altena neem je verantwoording en zorg in ieder geval voor goede fatsoensnormen door te reageren op mailtjes en telefoonnotities. Ook al vindt je als gemeente of als wethouder dierenwelzijn niet belangrijk je hebt wel je plichten daarin!"

Met het bericht op Facebook hoopt Stichting Dierenambulance Altena dat de gemeente in ieder geval contact opneemt. 

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }