Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Arnold Dokman van Tandprothetische Praktijk Dokman in Sleeuwijk.
Arnold Dokman van Tandprothetische Praktijk Dokman in Sleeuwijk.

Open dag Dokman in teken van 3D-kunstgebit

  •   211 keer gelezen

SLEEUWIJK • Tandprothetische praktijk Dokman in Sleeuwijk houdt vrijdag 12 oktober van 10:00 tot 14:00 uur een open dag aan De Nieuwe Es 165. Vorig jaar stond de open dag nog in het teken van het twintigjarig bestaan, deze keer vooral in het teken van het promoten van hét nieuwe 3D-kunstgebit.

Arnold Dokman (60), die al 36 jaar in het vak zit en samen met echtgenote Liesbeth (58) en zoon Daan (28) de praktijk runt, toonde vorig jaar al met trots de nieuwste ontwikkeling van digitale prothesetechnieken, de 3D-technologie. Je mag hem best een digitale specialist noemen. "Nu hebben we inmiddels twee 3D-printers en twee scanners. Ik denk dat we in de regio de enige zijn. Het is een zeer positieve innovatie", wijst hij op de apparatuur. "We willen tijdens de open dag de digitale prothese promoten, al heeft het inmiddels alweer een grote vlucht genomen."

Werd tot een poos geleden het kunstgebit altijd op dezelfde manier gemaakt, met het 3D-kunstgebit is het totaal anders. Het biedt enorme voordelen, vertelt Dokman. Het is acht keer sterker, het geeft een perfecte pasvorm, het bespaart tijd door minder afspraken, de kans op irritatie en drukplekken is minder, er is geen sprake meer van extra mondgeur en minder kans op zwarte tandrandjes. "En als iemand zijn gebit kwijt is dan kan er binnen enkele dagen een nieuw 3D-kunstgebit worden vervaardigd. Alle gegevens zijn digitaal opgeslagen", noemt Dokman nog een fraai pluspunt.

Meer dan twintig jaar is Tandprothetische praktijk Dokman in het Land van Heusden en Altena en daarbuiten een bekend baken op het gebied van de gebitsprothese. Een periode van vooral ook veel innovatie, zegt Arnold Dokman. "Innovatie , patiëntvriendelijkheid, nauwkeurigheid en goede voorlichting zijn onze speerpunten."

Zonder tussenkomst
Was het vroeger een eenvoudig kunstgebit, tegenwoordig kun je voor implantologie, digitale prothesetechnieken, een prothese, een klikgebit en reparaties, allemaal zonder tussenkomst van de tandarts, bij de Sleeuwijkse tandprotheticus terecht. Meegaan met de nieuwste ontwikkelingen staat bij Dokman, die aangesloten is bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici, hoog genoteerd. "We hebben altijd geprobeerd bij de les te blijven en hebben de ontwikkelingen op ons vakgebied nauwlettend gevolgd." Liesbeth Dokman vertelt dat de tandprotheticus de wettelijk erkende specialist in de mondzorg voor uitneembare constructies is, maar dat dit niet bij iedereen bekend is. "Veel mensen weten niet dat er voor gebitsprotheses geen verwijzing meer nodig is van de huisarts of tandarts. Wij als tandprothetici zijn vrij toegankelijk, hebben contracten met de zorgverzekeraars, waardoor een belangrijk deel van de zorg die geleverd wordt onder de basisverzekering valt."

Bij Tandprothetische praktijk Dokman kunnen ze ook alles vertellen over vergoedingen. "Als het eigen risico verbruikt is, krijgt de klant 75 procent van het totaalbedrag van de nieuwe prothese vergoed uit de basisverzekering. Bij een goede aanvullende verzekering kan de vergoeding nog hoger zijn."

Visitekaartje
Een tandprotheticus kan een cliënt ook doorverwijzen naar een tandarts of implantoloog, mondhygiënist en kaakchirurg. Bij Dokman gaan ze er altijd van uit dat de mond een visitekaartje van de klant is. "En daar proberen we zorgvuldig mee om te gaan. We hebben voor onszelf ook altijd de lat telkens hoger gelegd."

Tijdens de open dag kan een ieder die dat wil, gratis zijn of haar gebitsprothese laten digitaliseren.

http://www.tandprotheticus.org

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }