Er wordt hard gewerkt aan 'kunstlicht'.
Er wordt hard gewerkt aan 'kunstlicht'.

Dorp in ban van 'Kunstlicht Almkerk'

Algemeen 874 keer gelezen

ALMKERK • Nu de avonden langer worden, wordt licht belangrijker. In Almkerk wordt er hard gewerkt om (kunst)licht eens extra onder de aandacht te brengen.

Dat gaat gebeuren tijdens het lichtfestival 'Kunstlicht Almkerk' dat van vrijdag 22 december tot en met zaterdag 30 december gehouden wordt.

In die periode zullen langs een wandelroute door het dorp negentien kunstzinnige installaties geplaatst worden. Bij al die installaties zal kunstlicht, in allerlei vormen, een hoofdrol spelen.

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Kunstlicht Almkerk. Gelukkig kan deze stichting rekenen op de inzet van veel dorpsgenoten. Want alle werkzaamheden die bij een dergelijk evenement horen, worden met behulp van vrijwilligers uitgevoerd. De samenwerking tussen allerlei mensen uit het dorp is dan ook een van de doelstellingen van de stichting.

Jong en oud
De werkzaamheden vinden, door de grootte van sommige installaties op twee locaties, plaats. Zo wordt er momenteel onder andere druk gewerkt aan een flinke partij kunstbloemen, een immense lampenkamp en een groot lichtorgel. Ook bewoners van zorgcentra Antonia en Altenahove dragen een serieus steentje bij met prachtig haakwerk. Verder doen ook de drie Almkerkse basisscholen mee met het project.

Voor alle geïnteresseerden is er meer informatie te vinden op facebook.com/kunstlichtalmkerk of op onderstaande website.

http://www.kunstlichtalmkerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden