Gerard van Helden doet goede zaken

Sport 140 keer gelezen

REGIO • Gerard van Helden heeft dit weekend goede zaken gedaan tijdens de negende wedstrijd om het Nederlands kampioenschap 50 cc wegrace op het circuit van Berghem. Na zijn titel vorig jaar in de sportklasse, lijkt hem dit jaar de eerste plaats in de formuleklasse nog maar amper te kunnen ontgaan. Van Helden, die de pole al wist te veroveren in de tijdtraining, kende eigenlijk geen problemen. Het ziet er uit alsof het allemaal makkelijk gaat, maar ook de Rijswijker moet fors aan het gas draaien om te winnen. Dat deed hij zaterdag overigens in beide races. De eerste race wist hij nipt Van Melzen te verslaan en ook de tweede race werd een prooi voor Van Helden. Doordat zijn grootste belager in de titelstrijd uitviel, staat Gerard nu 280 punten voor met nog vijf wedstrijden op de kalender. Sleeuwijker Phil Ruitenberg kende een minder gelukkig wedstrijdverloop. Nadat de achterschokbreker was gerepareerd, leek het probleem met de wegligging zich naar de voorkant verplaatst te hebben. Phil, die aangaf geen goed gevoel in de voorkant van de machine te hebben, kwam niet verder dan een vijfde tijd in de training. De eerste wedstrijd verliep na het nodige aan de afstelling te hebben gewijzigd beter. Mede door een fout van concurrent Compagner kon Phil een tweede plaats scoren achter Danny van der Sluis. In de tweede race liep het niet zoals het eigenlijk zou moeten, maar Phil wist door in de laatste ronde nog twee man te passeren toch nog een derde plek te scoren en zo de schade te beperken. In de stand om het kampioenschap verspeelde Phil tien punten op de koploper, maar gezien de problemen kon hij hier toch best tevreden mee zijn. Paul Rochat lijkt de laatste tijd met sprongen vooruit te gaan. Na al op vrijdag te hebben getraind, liet hij zaterdag zien dat hij het motorracen aardig onder de knie begint te krijgen. In een met de sportklasse gecombineerd deelnemersveld wist hij een vijfde trainingstijd te scoren en was de snelste NSF-rijder. De eerste wedstrijd maakte de 13 jarige Giessenaar een bliksemstart en kwam als derde de eerste serie bochten uit en kwam ook als derde totaal over de streep. Ook de tweede race ging het weer prima. In totaal werd Paul vijfde en van de NSF-klasse werd hij wederom de winnaar en de grootste beker mocht dus mee naar Giessen. Met deze dubbele winst verstevigde hij tevens zijn leidende positie in de stand om de titel.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01