Pech voor Schouten, Schalken negende

Sport 54 keer gelezen

Coureur Raymond Schouten uit Waardhuizen heeft tijdens een wedstrijd op het circuit van Spa Francorchamps (België) zoveel schade opgelopen aan zijn Yamaha R1, dat hij niet kon deelnemen aan de tweede race. Hij deed mee aan de tiende en elfde wedstrijd voor het Dutch Superbike Kampioenschap. In de zesde ronde van de eerste wedstrijd ging het mis. Schoutens motor hapte in het gras, werd een paar meter in de lucht gegooid en kwam in de bandenstapel tot stilstand. De Waardhuizenaar kwam er zelf zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf. Coureur Peter Schalken eindigde bij de eerste tien. De coureur van Amici Racing reisde af naar de Ardennen om uit te komen bij het ONK Dutch Superbike, terwijl zijn vriendin afgelopen donderdag beviel van zoon Mika. Schalken moest daardoor de vrije trainingen op donderdag en vrijdag op Franchorchamps laten schieten. Besloten werd om vrijdagnacht af te reizen voor de kwalificatietraining. De Dussenaar kwam uit op een 17e tijd. Zondag in de eerste race kwam de Suzuki-coureur uiteindelijk als tiende over de finish. In de tweede race eindigde Schalken, die zijn team bedankte, op de negende plaats.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01