Virtus wint ruim van Black Eagles: 69-94

Sport 46 keer gelezen

WERKENDAM • De Werkendamse basketballers van Virtus hebben zaterdag een gevoelige tik uitgedeeld aan Black Eagles uit Rosmalen. In een prima wedstrijd trok het team van Edwin Dekkers terecht aan het langste eind met 69-94. Het team uit Rosmalen had zich in december behoorlijk versterkt en wist zodoende van haar vijf wedstrijden er vier in winst om te zetten. De Werkendammers waren dan ook niet gerust op een goede afloop en  misten bovendien Robert-Jan Fiegen en Jasper van Houwelingen. Het team van Edwin Dekkers kwam maar moeilijk op gang. Er werd te veel gemist in de beginfase en Black Eagles kon een gaatje slaan van 5 punten: 14-9. Hoogtepunt Hoogtepunt van dit eerste kwart was een score van Martijn Both vanaf de eigen speelhelft, waardoor het eerste kwart toch werd afgesloten met een kleine voorsprong voor Virtus: 17-19. Na dit eerste kwart zette Dekkers zijn team in een zone-verdediging en dit bleek een gouden greep te zijn. De verdediging van Virtus zat goed dicht en het was voor het team uit Rosmalen moeilijk om te scoren. Virtus loerde op de break en wachtte geduldig op haar kansen. Die kwamen er genoeg en de Werkendammers bepaalde de ruststand op 32-47. Grotere voorsprong Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Black Eagles besloot om ook  een zone-verdediging neer te zetten, maar Virtus vond net als vorige week altijd wel een speler die vrij stond. De voorsprong werd groter en groter en dit kwart werd met de overtuigende cijfers van 23-9 gewonnen. Het laatste kwart begon Virtus met een tussenstand van 70-41 en trainer Dekkers kon volop doorwisselen. Het spel werd er echter niet beter op, maar de punten waren natuurlijk binnen. Black Eagles moest dan ook erkennen dat er deze middag tegen dit Virtus geen punten te pakken waren. Uiteindelijk boekte Virtus een prima overwinning, waarmee de Werkendammers in de achtervolging blijven op beide koplopers. Komende zaterdag speelt Virtus in De Crosser in Werkendam weer een thuiswedstrijd tegen Kimbria uit Maastricht. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01