Nieuwendijkers trekken belangrijke punten binnen boord

Sport 159 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Bij Altena viel er zaterdag eindelijk wat te vieren. De Nieuwendijkers konden de plaats onder de rode streep verlaten met een 3-2 overwinning in een wat bizarre wedstrijd tegen SV Capelle. Bij Altena loopt het dit seizoen na de degradatie uit de eerste klasse ook in de tweede klasse moeizaam. Na een 1-1 tegen Meerkerk dachten de Nieuwendijkers dat het lek boven was, maar er volgde een nederlaag tegen SVW. Altena kon het opstekertje met de 3-2 zege tegen SV Capelle dan ook goed gebruiken. Het was ook vijf voor twaalf en de ploeg moest tot het bot gaan om de punten in eigen huis te houden. “We zijn ontzettend blij met de drie punten. Als je kijkt naar de ranglijst was dit ook een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Als je dan na een 1-2 achterstand bij de rust terug komt naar 3-2 is dat goed voor het vertrouwen, hier ben ik trots op”, kon trainer Harry Biemans van Altena eindelijk weer eens lachen. En dat ondanks een wat tumultueuze tweede helft, waarin de irritaties opliepen en een zwakke eerste helft. Over de eerste helft kon Biemans kort zijn. “Een aantal spelers bleven onder de maat en we verloren de slag op het middenveld. Voorin was SV Capelle ook heel beweeglijk. Daar hadden wij weinig vat op. Gelukkig hebben we het de tweede helft beter gedaan. Al met al zijn dit voor ons heel belangrijke punten.” Uit de lucht Voor de rust had Altena, dat wel de wind in de rug had, weinig in te brengen tegen SV Capelle. De gasten uit Sprang Capelle verzuimden echter alle kansen te benutten. Binnen tien minuten was het 0-1, nadat de geheel vrije Jurgen van Selst een voorzet van Tjeerd Verhoeven binnen kon schuiven. De 1-1 van Altena kwam vervolgens uit de lucht vallen. Ranil van Gastel tikte de bal terug op Remon Duijzer, die op goed geluk succesvol uithaalde vanaf de rand van het zestienmetergebied. SV Capelle ging wel met een verdiende 1-2 rusten. Opnieuw haalde Van Selst na een uitgespeelde aanval de trekker over. Tumult Na de rust keerde het geluk naar Nieuwendijkse kant. Een steekpass was voor Ranil van Gastel genoeg om af te drukken voor de 2-2. Twee minuten later had Van Gastel zijn tweede treffer te pakken en had Altena de score gekeerd met de 3-2. Vervolgens ontspoorde de wedstrijd nadat Arnold van Pelt een tik uitdeelde aan Van Gastel. Die ging theatraal naar de grond. Naast Van Pelt kreeg in het ontstane tumult ook Rik Leijtens een rode kaart en besloot scheidsrechter M. van Dijk een afkoelingsperiode in te lassen. Na tien minuten kwamen de spelers weer het veld op om met elf tegen negen de wedstrijd af te werken. Dat duurde niet lang nadat Ranil van Gastel en keeper Erik Kuysten in een duel om de bal kwamen. Van Gastel kreeg tot zijn schrik een tweede gele kaart en dus rood. Daarmee was het tien tegen elf. De verontwaardigde Van Gastel smeet woest zijn shirt in de dug-out, maar kon na afloop toch weer lachen. Met twee treffers had de aanvaller een belangrijk aandeel gehad in de overwinning. Altena hield de belangrijke driepunter ook binnen boord in de rommelige slotfase. Op de ranglijst kon Altena de plaats onder de rode streep opwaarderen. De Nieuwendijkers stegen naar de elfde plaats. Not ‘amused’ Trainer Mari de Laat van SV Capelle was not ‘amused’ met de nederlaag bij zijn voormalige club. “De eerste helft hadden we gewoon ruim voor moeten staan. Altena had niks te vertellen. De tweede helft kwamen we slecht uit de kleedkamer en dan krijg je nog een rode kaart, die het zeker niet was. Altena kan in de krant wel schrijven, dat ze ander voetbal willen spelen, maar ik heb alleen maar lange ballen gezien. Als ik iemand de drie punten gun is het wel Altena, maar deze keer in ieder geval niet”, had de trainer van SV Capelle er aardig de smoor in. Nico van Es

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01