Virtus niet opgewassen tegen sterk CobraNova : 59-69

Sport 121 keer gelezen

VOORBURG/WERKENDAM • De heren van Virtus zijn er afgelopen zaterdagavond niet in geslaagd om het sterke  Cobranova uit Voorburg te verslaan. Na een matige wedstrijd liepen de complete  Werkendammers tegen een nederlaag aan van 10 punten. De tegenstander uit Voorburg is een kandidaat voor de play-off. Beide teams begonnen stroef aan de wedstrijd. Virtuscoach Lace Strong koos weer voor een press waar de tegenstander opvallend weinig moeite mee had. Cobranova zag als eerste kans om na 6 minuten een voorsprong te pakken van 7-15. Patrick Both en Mark Bruurs wisten de achterstand te verkleinen en de Werkendammers sloten het eerst kwart met een achterstand van 6 punten: 15-21. Het tweede kwart had Virtus echter moeite om de basket te vinden. Verdedigend werd er te veel ruimte weggegeven en Cobranova hield haar voorsprong moeiteloos vast en bepaalde de ruststand op 24-37. Verkeerde keuzes Na de rust probeerden de Werkendammers het gat te dichten maar in de haast om de aansluiting te vinden ging werden er verkeerde keuzes gemaakt. De ploeg uit Voorburg zorgde er geconcentreerd voor dat de voorsprong in tact bleef en de Werkendammers keken na het derde kwart tegen een achterstand aan van 15 punten: 42-57. Balans Coach Lace Strong probeerde met enkele wissels om zijn team in balans te krijgen maar het spel werd er niet beter op. Met een laatste krachtsinspanning probeerde Virtus dichterbij te komen maar het geloof in een goede afloop ontbrak. Virtus won dit kwart nog wel met 17-12 maar Voorburg kon de wedstrijd rustig uitspelen en finishte uiteindelijk op een marge van 10 punten. De Werkendammers zijn de komende 2 weken vrij en op zaterdag 8 maart wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen EBBC uit Den Bosch. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur. Scoreverdeling: Patrick Both 12, Arjen vd Wiel 9,  Jasper van Houwelingen 8, Vangelis Zafiriadis 8, Mark Bruurs 7, Martijn Both 5, Karel van Driel 4, Rick Verhoeven 4, Jimmy van Leeuwen 2 en Sander Visser.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01