Virtus wint laatste thuiswedstrijd

Sport 62 keer gelezen

WERKENDAM • De heren van Virtus speelden afgelopen zaterdagavond alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Attacus uit Veghel. Na de forse nederlaag in Veghel revancheerden de Werkendammers zich knap en wonnen in een spannende wedstrijd uiteindelijk met vijf punten verschil: 66-61. De coach van Attacus startte direct met een zone-verdediging en dat kwam de Werkendammers niet slecht uit. Vanaf het begin was Virtus de bovenliggende partij en met name Arjen van der Wiel schoot met scherp. Binnen 6 minuten had de Werkendamse aanvoerder al drie driepunters raak geschoten en zette hij zijn team op een voorsprong van 15-6. Met een ruststand van 33-28 mochten beide teams de kleedkamer opzoeken. Na de rust bleef Virtus de wedstrijd controleren. Voorsprong uitgebouwd De verdediging stond goed en langzaam werd de voorsprong uitgebouwd. Virtus liep in een mum van tijd uit naar 47-38. Tegen het einde van dit kwart verslapte de concentratie en Attacus kwam terug tot 47-45. Maar Virtus zette weer aan en met een prachtige score van Karel van Driel begonnen de Werkendammers toch weer met een voorsprong van 55-46 aan het laatste kwart. Met nog 2 minuten te spelen was de voorsprong van de Werkendammers geslonken tot twee punten. 61-59. Martijn Both zette met drie vrije worpen echter de laatste punten op het scorebord.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01