Attacus schiet met scherp tegen Virtus

Sport 52 keer gelezen

WERKENDAM • De basketballers van Virtus zijn zaterdag tegen een forse nederlaag aangelopen. De Werkendammers verloren op bezoek bij Attacus met 107-84. Virtus kwam slecht uit de startblokken en liep al snel tegen een achterstand aan. In de vijftiende minuut kwam Virtus echter terug naar 7 punten en leek het weer een wedstrijd te gaan worden. Maar Attacus herstelde snel en pakte in de laatste 2 minuten van de eerste helft twaalf punten, tegenover vier van Virtus.  De ruststand was 52-33. Attacus startte het tweede bedrijf net zoals in de eerste helft en liep uit naar 68-43. Het was alles of niks voor Virtus en de Werkendammers herpakten zich en wonnen het derde kwart met 22-29.  Laatste kwart Met ingang van het laatste kwart was de achterstand tot twaalf punten gedaald en was er weer hoop. Virtus begon er weer in te geloven en kreeg loon naar werken, want met nog 3 minuten op de klok was het 84-81.  Helaas voor Virtus waren het de scherpschutters van Attacus die met twaalf driepunters de wedstrijd definitief in het slot gooiden. Op dat moment ging Virtus bewust fouten maken om Attacus op de vrije worp lijn te krijgen. Attacus verzaakte niet en gooide in de laatste minuut veel vrije worpen raak, waardoor uiteindelijk er toch een grote eindstand op het scorebord stond met 107-84.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01