Afbeelding

Hoornweg en Van Nunen dichtbij records

Sport 16 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zaterdag stond één van de mooiste baanwedstrijden op het programma de KBC Nacht in Heusden (België). Roy Hoornweg en Bart van Nunen stonden daar aan de start van de 5000 meter en hadden voor het eerst dit jaar ideale weersomstandigheden.

Roy die na zijn lange knieblessure van verleden jaar tot nu toe een moeizaam seizoen had toonde een zaterdag aan dat hij weer op de goede weg is. Zuinig lopend in de binnenbaan wist Roy steeds op het juiste moment wat op te schuiven in het deelnemersveld en met een sterke laatste ronde finishte hij in 13.59.66 minuten, slechts 1 seconde boven zijn persoonlijk record van vorig jaar. Na afloop verklaarde Roy dat de wedstrijd veel gemakkelijker ging dan zijn pr-race en dat dit veel vertrouwen geeft voor de tweede helft van het baanseizoen.

Bart van Nunen

Bart van Nunen stond aan de start voor zijn tweede 5000 meter in zijn carrière. Het plan was om te proberen onder de 15 minuten te lopen. Met een doorkomsttijd van 8.59 minuten op de 3000 meter en 12.01 minuten op de 4000 meter lag Bart heel de tijd mooi op schema. De laatste ronde wist de atleet van AV Passaat nog te versnellen en kwam hij na 14.57.54 minuten over de finish.

Met deze tijd is hij nog maar 4 seconden langzamer dan het onofficiële Nederlandse record 5000 meter voor B-junioren. De komende weken gaat Bart van zijn welverdiende vakantie genieten om daarna weer fris aan de tweede helft van het baanseizoen te beginnen.

Cora Vlot

Cora Vlot had voor zichzelf in Didam wat recht te zetten. Een maand geleden moest zij op het NK halve triathlon genoegen nemen met een vierde plaats omdat er tijdens het fietsonderdeel totaal geen power in haar benen zat. Dit was in Didam wel weer het geval.

Na de 2000 meter zwemmen en 80 kilometer fietsen kwam Cora samen met de uiteindelijke nummer 3 van de fiets. Na 15 van de 20 kilometer haalde Cora de nummer 1 in en deze plaats stond ze in de resterende kilometers niet meer af. Ze finishte in 4.13.07 minuten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden