Afbeelding

Oude en moderne motoren 'racen' zaterdag in Giessen

Sport 381 keer gelezen

GIESSEN • Meer dan 200 klassieke wegracemotoren verschijnen op zaterdag 29 september aan de start van het wegrace-evenement op het industrieterrein De Rietdijk in Giessen. De stichting KMEG, onder auspiciën van het Classic Racing Team (CRT), laat dan vroegere tijden herleven.

CRT is een landelijke organisatie met als doel de motorsport vanaf de Tweede Wereldoorlog tot de jaren ‘70 in stand te houden. Dit doet men door elk jaar circa twaalf keer op verschillende plaatsen in Nederland demowedstrijden te organiseren. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst in Giessen. Bij dergelijke demoraces staat de veiligheid voorop: niet de snelste wint, maar degene die de constante rondetijden realiseert.

Ook oude motoren, zoals BSA, Ducati, Honda, Suzuki, Kreidler, Benelli, Morini zijn zaterdag in Giessen te bezichtigen. Bij de oldtimers zijn nog een aantal motoren van voor 1940. De bezoekers hebben volop gelegenheid de motoren van dichtbij te bekijken, aan te raken en er zelfs op te gaan zitten als het gevraagd wordt. Het is voor de wat ouderen een feest van herkenning, voor jongeren een openbaring.

Moderne racemotoren

De stichting KMEG heeft de toezegging van verschillende raceteams uit het Land van Heusden en Altena om ook met moderne racemotoren te komen racen, waaronder vijf raceteams die getuned worden door Marc Hoegee, zoals Peter Schalken en Nigel Walraven.

Ook Jochem van den Hoek uit Werkendam, het Vetos-team uit Meeuwen, Gerard van Helden, Phil Ruitenberg, Paul Rouchat en Antony Juinen uit Wijk en Aalburg zullen aanwezig zijn. Waarschijnlijk zullen Anton en Frans Straver nog met een aantal rijders van de Honda NSF-klasse komen en supermotadrijder Vink uit Giessen.

De demoraces zijn aanstaande zaterdag 29 september en beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 18.00 uur. De locatie is industrieterrein De Rietdijk in Giessen. De entree is gratis. Meer informatie bij Roel van Zeelst: 06-51989247.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden