Afbeelding

Zaltbommel DutchRunners zijn niet meer weg te denken

Sport 50 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Hardlopen kun je overal doen, weet Karen de Bondt, mede-oprichtster en trainster van de Zaltbommel DutchRunners.

Het begon allemaal in 2011, vertelt hardloopster Karen de Bondt. “Met een stelletje lopers wilden we in Zaltbommel een loopje organiseren. Met de organisatie van de Singelcross werd vervolgens de eerste stap gezet. En in een mum van tijd hadden we vijftig leden.”

De hardloopvereniging Zaltbommel DutchRunners (ZDR) was geboren. Naast De Bondt waren ook Chris van der Velden, Pieter Elias en John de Rooij de andere inspirators tot de oprichting. Ondertussen heeft ZDR zich stevig geworteld in Zaltbommel en omstreken. De blauwe shirts met het oranje ZDR-logo is in het loopcircuit gemeengoed geworden. Ook tijdens de stratenlopen in het Land van Heusden en Altena zijn de ZDR’ers niet meer weg te denken.

De Zaltbommelse hardloopvereniging is er niet louter voor wedstrijdlopers. “Onze leden hebben verschillende doelen”, vervolgt De Bondt. “Er zijn lopers die hardlopen voor hun conditie, of om af te vallen, of voor hun gezondheid en er zijn er die als doel hebben zich voor te bereiden op een wedstrijd. Het hoofddoel van ZDR is echter: samen blessurevrij en op verstandige wijze lekker lopen.”

Training

Elke dinsdagavond is er een training. Die start vanaf de Markt in Zaltbommel. Dat gebeurt onder de supervisie van hoofdtrainer John de Rooij en Karen de Bondt. “Er wordt puur op techniek getraind. We splitsen de boel wel op, want er zitten namelijk ook marathonlopers bij. De lopers in de gesplitste groepen blijven onderling wel bij elkaar.”

Hardlopen. Het zijn er velen in ons land die de hardloopschoenen wekelijks aantrekken. Soms noodgedwongen om vetrolletjes te laten verdwijnen. Maar ook om de geest te verruimen. “Het is lekker ontspannend bezig zijn. Je maakt ondertussen ‘je kopje’ leeg, je bouwt weerstand op, je humeur verbetert en je doet inspiratie op”, is De Bondt enthousiast over haar hobby. “Het mooie is dat je overal kunt hardlopen. Waar je ook bent. Op onze vakanties gaan altijd onze hardloopschoenen mee.”

Singelcross

De door ZDR georganiseerde Singelcross is inmiddels een blijvertje. Volgend jaar wordt het de derde keer. “Op de eerste zondag voor carnaval staat hij weer op de agenda. Het leuke is dat ook fietsers, hockeyers en voetballers dan ook de hardloopschoenen aan doen”, stelt De Bondt. “Het is altijd heel gezellig. En het enthousiasme er voor is groot. De afstanden variëren van 3,2 kilometer tot 9,6 kilometer.”

Behalve de Singelcross organiseert ZDR ook nog de zogenaamde ‘midzomerloop in de vorm van een halve marathon’. “Die is dit jaar op 21 juni als een geintje begonnen. Een echte zomeravondwedstrijd. Wie als 21e aankwam kreeg dit jaar een prijsje. Het evenement willen we ook volgend jaar een vervolg geven.”

Momenteel zijn de leden van ZDR op reces. Het echte loopseizoen wordt begin september hervat. Mannen en vrouwen die interesse hebben, kunnen bij ZDR een proeftraining volgen. “Het is wel zo dat we geen beginnelingen meer zijn. Je moet toch al wel twintig minuten hard kunnen lopen. Als er mensen zijn die bij ons willen aansluiten kan onze website geraadpleegd worden”, legt Karen de Bondt uit.

http://zaltbommeldutchrunners.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden