Afbeelding
Foto: ingimage

Kort geding over huisvesting van 274 arbeidsmigranten in Andel

Algemeen 1.412 keer gelezen

ALTENA • Middenweg Agro BV, een orchideeënkwekerij uit Andel, heeft een kort geding aangespannen tegen gemeente Altena, over de huisvesting van 274 arbeidsmigranten door en bij het bedrijf. 

Het bedrijf wil een omgevingsvergunning van de gemeente, om de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten bij de orchideeënkwekerij te kunnen realiseren. Medio vorig jaar ontstond in Andel nog commotie over het plan om aan de Middenweg, naast een uitbreiding van de kassen, huisvesting te realiseren voor arbeidsmigranten. Dit stond volgens veel inwoners niet in verhouding tot het aantal inwoners van het dorp en de voorzieningen in Andel. Uiteindelijk behandelde de gemeente de vergunningaanvraag niet, door een gebrek aan informatie van de ondernemer. 

De gemeente liet in februari weten dat er tijdelijke stop op vergunningen voor afwijking van het bestemmingsplan, voor de huisvesting van arbeidsmigranten kwam. Dit besluit werd door de gemeenteraad genomen om nieuwe beleidsregels op te kunnen stellen. 

Nadat een omgevingsdialoog geen uitkomst bracht zette de orchideeënkwekerij bezwaarprocedures in gang, tegen het buiten behandeling stellen van de aanvraag van het bedrijf. Naast de bestuursrechtelijke juridische procedures heeft Middenweg Agro BV de gemeente Altena nu ook in kort geding gedagvaard. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden