Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Jongeren kunnen na 1 augustus nog terecht voor vaccinatie in Het Verlaat

Algemeen 528 keer gelezen

ALMKERK • Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen in augustus en september nog voor hun coronavaccinatie terecht in Het Verlaat in Almkerk.

De bedoeling is dat het zalencentrum in week 33 (vanaf maandag 16 augustus) nog een aantal dagen de deuren opent, zodat deze leeftijdsgroep de eerste prik kan halen. Drie weken later, in week 36 (vanaf maandag 6 september), kunnen deze jongeren dan naar Almkerk komen voor hun twee vaccinatie.

Dat is het resultaat van overleg tussen de gemeente Altena en de GGD West-Brabant. 

Succesvol vaccinatieprogramma
De dienst bracht vorige week naar buiten dat het aantal priklocaties afgebouwd wordt vanwege een succesvol verloop van het vaccinatieprogramma. Het Verlaat sluit daarom vanaf 1 augustus de deuren.

Wethouder Shah Sheikkariem vindt het echter te vroeg om dan al af te schalen. Hij wijst op de opkomst van de deltavariant en volgens de wethouder is het gebrek aan voldoende Moderna-vaccins debet aan de sluiting van priklocaties in West-Brabant. “Maar dat meldt de GGD niet.” 

GGD West-Brabant benadrukt in een reactie: “De sluiting per 1 augustus is het gevolg van het succesvolle vaccinatieverloop en heeft niets te maken met voorraden van het Moderna-vaccin.”

Overigens is de overheid verantwoordelijk voor de verdeling van de coronavaccins.

Pauzeknop
Sheikkariem spreekt voor Het Verlaat van een ‘pauzeknop’ na 1 augustus. “Zodat ook de groep tussen de 12 en 18 jaar zich binnen de eigen gemeente kan laten vaccineren tegen het coronavirus. Het college vindt het belangrijk dat deze jongeren op de fiets hun prik kunnen komen halen en daarvoor bijvoorbeeld niet naar Breda hoeven reizen.”

Eind juli zijn in Almkerk 50.000 coronavaccins gezet. Veel inwoners van Altena hebben bovendien hun prik op andere locaties gekregen of bij de huisarts, vertelt Sheikkariem. 

“Iedere volwassene heeft de kans gekregen om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Vanuit dat oogpunt vind ik het prima uit te leggen dat Het Verlaat na 1 augustus alleen nog open gaat voor de jongeren tussen 12 en 18 jaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 19 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 23 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden