GGD-verpleegkundige Mieke van Eeten uit Giessen zet een coronavaccinatie bij Maarten Korstanje uit Sleeuwijk.
GGD-verpleegkundige Mieke van Eeten uit Giessen zet een coronavaccinatie bij Maarten Korstanje uit Sleeuwijk. archieffoto: Tom Oostra

GGD sluit priklocatie Het Verlaat per 1 augustus

Algemeen 839 keer gelezen

ALMKERK • GGD West-Brabant stopt per 1 augustus met het zetten van coronavaccins in Het Verlaat in Almkerk.  

“Het vaccinatieprogramma verloopt erg succesvol en veel mensen zijn al gevaccineerd. Het is nu tijd om de volgende stap te nemen”, licht Mark van Beers, MT-lid en verantwoordelijk voor het coronaproces bij GGD West-Brabant, toe.

Op 19 mei werden de eerste coronavaccins gezet in zalencentrum Het Verlaat.

Afbouwen
In augustus bouwt GGD West-Brabant stapsgewijs het aantal vaccinatielocaties in de regio af en concentreert vanaf medio augustus de vaccinaties op één locatie: Breepark in Breda.

Nederland vaccineert op dit moment in een rap tempo. “Ook in onze regio gaat het vaccineren erg snel”, vervolgt Van Beers. “Zo snel zelfs dat naar verwachting het vaccinatietempo de komende maand sterk afneemt. Daarop anticiperen we nu, om alle betrokkenen snel duidelijkheid te geven.”

GGD West-Brabant stopt per 1 augustus met vaccineren in Almkerk, Roosendaal en Breda Airport. Op 15 augustus volgt de locatie Bergen op Zoom. Daarmee concentreert de GGD vanaf die datum het vaccineren op de locatie Breda Breepark. 

Uitloop
Wel geeft de GGD gehoor aan de landelijke richtlijn om twee locaties stand-by te houden. De locaties Breda Airport en Roosendaal worden aangehouden, mocht er uitloop in het programma ontstaan.

Die volgende stap houdt ook in dat de GGD maatwerk in de regio gaat leveren. 

Van Beers: “Natuurlijk stopt met het sluiten van de locaties niet ons volledige vaccinatieprogramma. Er zijn bijvoorbeeld nog bijzondere doelgroepen te vaccineren. Denk hierbij aan arbeidsmigranten en mensen in gebieden waar nu de vaccinatiebereidheid achterblijft. Voor deze groepen mensen bieden we maatwerk in de regio.”

Woensdagavond bracht de GGD alle betrokken medewerkers op de hoogte. “Alle tijdelijke medewerkers die samen met ons dit omvangrijke programma startten, weten ook dat het ooit eindigt”, blikt Van Beers terug. 

Geen leuke boodschap
“Toch is het geen leuke boodschap om te vertellen. We kozen er daarom bewust voor de boodschap persoonlijk te vertellen. Ook bieden we de medewerkers (sollicitatie-)trainingen aan, een referentiecertificaat en laten we ze niet met lege handen naar huis gaan. We zijn er trots op dat we dit met zoveel betrokken mensen hebben gedaan. Ze zijn voor ons echt goud waard geweest.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 19 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 23 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden