Afbeelding
Foto: 123RF

Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen

112 1.081 keer gelezen

HANK • Twee jonge mannen zijn maandag aangehouden, omdat zij verdacht worden van poging tot pinpasfraude bij een 90-jarige vrouw uit Hank. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer en een 16-jarige jongen uit Heemskerk. 

Maandag om 16.00 uur werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich uitgaf als bankmedewerker. Zij maakte de bejaarde vrouw wijs dat er gefraudeerd werd op haar bankrekening. Ook moest ze haar sieraden klaarleggen om gefotografeerd te worden. Er zou daarvoor iemand langskomen. 

Hierdoor werd het slachtoffer achterdochtig en belde de politie toen er aangebeld werd. Agenten gingen snel ter plaatse en hebben in de omgeving twee verdachten aangehouden. Eén van hen is al vaker voor dit soort zaken in aanraking met de politie geweest.

Kistje met sieraden aangetroffen

In de auto van de verdachten werd een kistje met sieraden aangetroffen, die mogelijk van een ander slachtoffer zijn. De recherche is opzoek naar de rechtmatige eigenaar van deze sieraden. De gevonden sieraden zijn te zien op de website van de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Glaspoort is voornemens de gehele gemeente Altena van glasvezel te voorzien.
Glaspoort legt tweede netwerk glasvezel aan in Altena: 'Naar verwachting gaan de straten opnieuw open' Nieuws 16 mei, 16:35
• Dokman opent haar deuren op de landelijke Dag van de Tandprotheticus 25 mei.
Praktijk Dokman in Sleeuwijk open tijdens de 'Dag van de Tandprotheticus' Zakelijk 16 mei, 14:09
• Teus Ippel met enkele schoolplaten.
Werkendammer Teus Ippel verzamelt en exposeert schoolplaten: 'Doen me denken aan een simpelere tijd' Nieuws 16 mei, 10:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden