Nieuwe opdrachten voor Werkendamse havenondernemers
Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Werkendam Maritime Industries

Nieuwe opdrachten voor Werkendamse havenondernemers

  •   keer gelezen

WERKENDAM • De bedrijven in de Werkendamse haven kunnen de ‘positieve flow’ vasthouden, want de scheeps-, jacht- en waterbouwers, maritieme constructiebedrijven en toeleveranciers hebben goed gevulde orderportefeuilles.


Dat meldt Werkendam Maritime Industries (WMI), een cluster van 44 bedrijven, dat daarbij ook een overzicht geeft van nieuwe projecten.

40 tankers
Zo heeft Concordia Damen met institutionele beleggers, geadviseerd door J.P. Morgan Asset Management, een contract getekend voor 40 milieuvriendelijke dual fuel-schepen.

Deze schepen zullen worden gecharterd door Shell en worden geëxploiteerd door de Verenigde Tankrederij BV/Marlow Ship Management. 

De schepen worden 110 x 11,50 meter, krijgen LNG-aandrijving en een geringe diepgang: 2.800 ton op 3,25 meter. De tankers gaan minerale oliën vervoeren tussen de ARA-havens en Rijnbestemmingen.

Hoogendoorn MBI heeft de opdracht gekregen voor de complete betimmering en inrichting van de 40 schepen.

Civiele werkzaamheden Krammersluis
In opdracht van Rijkswaterstaat Zee en Delta is De Klerk Waterbouw gestart met project Civiele werkzaamheden Krammersluis.

Gedurende het komende anderhalf jaar worden o.a. de remming- en geleidewerken en de wachtplaatsen compleet gereviseerd. 

Deze werkzaamheden zijn een onderdeel van de grote onderhoudsopgave Samen werken aan een bereikbaar Zeeland. Het remminggedeelte aan de zuidzijde van de duwvaartkolk (Zijpe-zijde) is inmiddels uit het water gehaald en in onderhoud genomen.

Verruiming Twentekanalen
Rijkswaterstaat heeft de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen gegund aan combinatie Van Oord - Hakkers - Beens. 

De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2021 en duren tot eind december 2022. 

De combinatie Van Oord - Hakkers - Beens is o.a. verantwoordelijk voor het verruimen van het kanaal, het vervangen van de huidige damwanden over een lengte van 35 kilometer en het aanbrengen van een zelfdichtende laag op de bodem van het kanaal. 

Ook realiseert de combinatie 13 kilometer natuurvriendelijke oevers.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier