Partijen uit Altena zorgen voor milieuvriendelijke rioolrenovatie in Gorinchem

  •   139 keer gelezen

REGIO • Hetjes Bouwadvies & Management uit Andel en Vivere VvE Beheer uit Werkendam zorgen samen voor een milieuvriendelijke rioolrenovatie van een appartementencomplex aan de Smedenweg in Gorinchem.

Dit complex is een flinke verduurzamings- en renovatieslag aan het maken. Het gebouw uit 1960 wordt o.a. voorzien van een nieuwe verwarmingsinstallatie en een isolatieschil. Ook het bestaande rioolstelsel zal compleet vernieuwd worden. Omdat de leden van de VvE duurzaam en milieubewust denken, is ook gekeken op welke wijze het regenwater het beste afgevoerd kan worden.

Onnodige belasting
Nu wordt er jaarlijks ca. 674.000 liter schoon regenwater geloosd op het vuilwaterriool, dit is een onnodige belasting van de waterzuivering. Onder leiding van Hetjes Bouwadvies & Management is samen met de gemeente Gorinchem bekeken welke mogelijkheden uitvoerbaar waren.

Uiteindelijk is besloten om al het regenwater af te voeren naar de watergang die aan de westzijde van het gebouw loopt. De gemeente Gorinchem neemt een deel van het rioolwerk voor haar rekening, om zo bij te dragen aan de verduurzaming van het appartementencomplex.

Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart. Daarmee wordt VvE Smedenweg II de eerste VvE in de Gildenwijk die het regenwater loskoppelt van het vuilwaterriool.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }