De Biesboschzwemmers hebben dit jaar voor het eerst vier clubkampioenen: Simon Schmidt, Arjon de Bok, Marjo Goelema en Marcha Admiraal.
De Biesboschzwemmers hebben dit jaar voor het eerst vier clubkampioenen: Simon Schmidt, Arjon de Bok, Marjo Goelema en Marcha Admiraal.

Nieuwe clubkampioenen bij Biesboschzwemmers

Sport 244 keer gelezen

ANDEL • Terwijl buiten de temperaturen eerder richting de lente aangeven, hielden de Biesboschzwemmers in AquaAltena te Andel hun Winter Club Kampioenschappen 2015 (WCK2015). Ruim zestig zwemmers streden in de diverse categorieën om de prijzen. Voor het eerst werd er een onderscheid gemaakt tussen masters (25 jaar en ouder) en niet-masters (12 tot en met 24 jaar). Simon Schmidt en Marcha Admiraal waren de kampioenen in de laatste categorie, Marjo Goelema en Arjon de Bok hadden de primeur om de eerste masters clubkampioenen te zijn.

Masters en niet-masters zwommen hetzelfde programma, namelijk 100 wisselslag en 100 en 50 meter naar keuze. Bij de masters werd er vergeleken met de limieten voor de Europese Masters Kampioenschappen 2016 en bij de niet-masters met de niveautabellen van de KNZB.

Marjo Goelema
Marjo wist uiteindelijk met haar tijden op de 100 wissel- en schoolslag en 50 vrije slag het meeste onder de limieten te blijven. Zij wist Annette Wijnja en Tonny Klop-Methorst voor te blijven. De tijd van Marjo op de wissel- en schoolslag waren zelfs goed voor clubrecords bij de masters en zelfs voor Brabantse Masters Records. Op de 100 schoolslag bleef ze 0,05 seconden van het Nederlandse record steken. 

Diskwalificaties
Bij de heren was er een verrassend podium door diskwalificaties van Harry Cornet en Erik Drewes. Zij bewogen te vroeg bij een start en werden uit de uitslag geschrapt. Hierdoor mocht Arjon de Bok zich de eerste masters clubkampioen bij de heren noemen. Zijn tijden op de 100 wissel- en vrije slag en 50 vlinderslag stemden hem zeer tevreden aangezien hij de laatste tijd niet helemaal fit was. De tijden van Arjon op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag waren goed voor clubrecords.

Naast Arjon op het podium stonden Bastiaan Baggerman en Richard Tiemstra. 

Marcha Admiraal
Bij de niet-masters waren de verschillen in de top drie bij de dames niet groot. Marcha Admiraal wist Sanne van de Pol en Redine van Breugel voor te blijven, maar het verschil was niet groot. 

Simon Schmidt
Bij de jongens waren de verschillen groter. Van tevoren was bekend dat het zou gaan tussen Simon Schmidt, Leendert Paans en Tom Kruis. Simon wist zich op de 100 wissel- en vrije slag te verbeteren. Op de wisselslag haalde hij 0,02 seconden van zijn tijd en op de 'vrij' ging Simon 0,9 seconden sneller dan ooit en bleef hij binnen de 59 seconden. Dit laatste lukte ook Tom en hij deed dit voor het eerst binnen de minuut. Op de wisselslag haalde Tom ruim een seconde van zijn tijd af en op de vlinderslag bleef hij binnen de 30 seconden met bijna zeven tienden. Het was niet genoeg om Simon van het goud te houden door de achterstand die Tom goed moest maken. 

Tot 11 jaar
Bij de zwemmers van 11 jaar en jonger werden de tijden opgeteld en zodoende kwamen daar de beste drie naar voren. Bij de jongste jongens bestond het podium uit Lars de Kooter, Hanno Muijt en Sjaak van Es en de top drie bij de meisjes werd gevormd door Tess Vonk, Andrea van Oord en Hannah Vink. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden