De meiden vieren het kampioenschap.
De meiden vieren het kampioenschap. Foto: John Weeda

Voltena A-meiden pakken titel

Sport 222 keer gelezen

EMMELOORD • De A-meiden van Voltena zijn zaterdag in Emmeloord Nederlands kampioen geworden tijdens het Nederlands gesloten jeugdkampioenschap.

Bij dit kampioenschap streden de vier kampioenen uit de regio noord, oost, west en zuid om de Nederlandse titel bij de meiden onder de 18 jaar, die uitkomen in de jeugdcompetitie. De eerste wedstrijd in de poulefase was tegen de kampioen van de regio west, Dinto. Het werd 2-0 (25-17 en 25-20) voor Voltena.

De tweede wedstrijd was tegen Tornado Geesteren. De meiden van Voltena bleven zeer geconcentreerd spelen en focusten zich op elk nieuw punt. Tornado Geesteren werd met 2-0 aan de kant gezet met de setstanden 25-17 en 25-14.

Door dit resultaat was de finale al bereikt en diende de derde poulewedstrijd tegen VC Sneek alleen nog om te bepalen wie de tegenstander zou worden in die finale. VC Sneek had nog één setwinst nodig, maar als dat niet lukte zou Dinto de tegenstander zijn in de finale. De meiden van Voltena gingen heel sterk van start en overklasten de leeftijdsgenoten uit Sneek in de eerste set met 25-15. Daarna verslapte de concentratie een beetje en vocht VC Sneek voor hun laatste kans. Uiteindelijk werd hun strijdlust beloond en wonnen ze de tweede set met 25-22. Een 1-1 gelijkspel dus.

Bloedstollende finale
Toen de grote finale, weer tegen VC Sneek. Het werd een bloedstollende finale. De eerste set werd door Voltena gewonnen met 26-24, maar de tweede set was voor Sneek (25-22). Een derde en beslissende set moest dus uitsluitsel geven wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Uiteindelijk won Voltena met 15-12 deze prestigestrijd en hiermee sluiten de meiden een succesvol jaar af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden