<p>&bull; Archieffoto van een brand aan de Rijswijksesteeg. &nbsp;</p>

• Archieffoto van een brand aan de Rijswijksesteeg.  

(Foto: Jurgen Versteeg)

Politie houdt drie mannen aan voor poging tot brandstichting in Rijswijk

  •   keer gelezen   112

RIJSWIJK •  De politie heeft drie mannen opgepakt in Rijswijk, voor een poging tot brandstichting. De verdachten dumpten banden en hout op de kruising van de Rijswijksesteeg, nabij de kerk. Op deze kruising wordt aan het einde van het jaar vaker brand gesticht. 

Snel handelen na een melding leverde deze aanhoudingen op en voorkwam een stinkende brand op de kruising. Rond 22.20 uur kreeg een surveillance-eenheid de melding van het Operationeel Centrum om naar de Rijswijksesteeg te gaan. Daar zouden enkele mannen autobanden en hout op de ‘beruchte’ kruising leggen. De kans was groot dat zij een vreugdevuur wilden stichten, zoals de afgelopen dagen vaker het geval was.  

Op de kruising troffen de agenten een busje aan, waarna meerdere mannen weg renden. Drie van hen konden aangehouden worden. Vanuit het busje waren meerdere autobanden, hout en een vat met vermoedelijk brandbare vloeistof uitgeladen. ‘De aangehouden mannen hadden alle drie zwarte handen, wat bewijst dat ze de banden gesjouwd hadden’, laat de politie weten. In de zakken van de verdachten werd ook nog vuurwerk aangetroffen.  

Opvallend is dat de drie verdachten geen directe band hebben met Rijswijk. Twee verdachten komen uit Tiel en één uit Haaften. De mannen zijn aangehouden en naar het bureau gebracht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten