SKV sterkste in topper

Sport 156 keer gelezen

SLEEUWIJK • In het treffen met nummer twee Hemur Enge uit Amerongen bleek koploper SKV zaterdag een maatje te groot: 15-20.

Waar SKV in de beginfase nog wat zoekende was en de nauwkeurigheid van de plaatsing te wensen overliet, kwam Hemur Enge gemakkelijker op gang en nam scorend het initiatief. SKV herstelde zich bijtijds en vanaf een 3-3 stand was de controle over de wedstrijd heroverd.

De kracht van het Sleeuwijkse team werd in deze wedstrijd goed zichtbaar. Er werd gevarieerd en zeer dynamisch gespeeld, waarbij telkens weer andere spelers in scoringspositie werden gebracht. De ploeg uit Amerongen moet het vooral van de aanvallende dreiging van de dames hebben.

Knap
Hoewel deze aanvallende intenties grotendeels ingetoomd werden door de uitstekende SKV-dames, was de wijze waarop zij zichzelf vrij wisten te spelen knap. Zo ontspon zich een spannende wedstrijd. Met een kleine voorsprong ging SKV de rust in: 6-8.

De rust gaf hernieuwde energie en binnen enkele seconden rondde J. De Jong een prachtige combinatie af. Dit bleek het startschot van een sterke fase van de Sleeuwijkse formatie. Waar het vizier voor rust regelmatig nog niet helemaal op scherp stond, viel er op de afronding in deze fase weinig aan te merken. Halverwege de tweede helft was de marge zelfs op zeven gebracht.

De ingevallen Drost en De Bruin brachten in de laatste fase nog een aantal spectaculaire aanvallen ten tonele die echter hun bekroning misten. Na drie wedstrijden gaat SKV aan de leiding met de optimale score.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01