SKV pakt belangrijke punten

Sport 158 keer gelezen

SLEEUWIJK • SKV heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen de Voltreffers uit Oosterhout in winst om weten te zetten.

Uiteindelijk werd het 15-10.

Al vroeg in het seizoen stond dit vierpuntenduel op het programma; de winnaar van dit duel zou een grote stap naar lijfsbehoud in de derde klasse zetten. Voltreffers uit Oosterhout is een ploeg die de laatste jaren met achterverdedigen het spel van de tegenstander probeert te ontregelen. Aanvallend nemen zij ruim de tijd om alle functies ingevuld te krijgen en enkel de heren zorgen voor evidente aanvallende dreiging.

Dit spel is lange tijd effectief geweest, maar door een noodgedwongen hervorming in de Oosterhoutse selectie ontbreken nog veel routines. Ook de selectie van SKV maakte noodgedwongen een metamorfose door; ten opzichte van de selectie die vorig jaar het kampioenschap binnenhaalde, stonden er zaterdag drie nieuwe namen op het wedstrijdformulier.

Beide teams hanteerden een te laag baltempo en speelden een te doorzichtig spel. Verdedigend was het makkelijk anticiperen op telkens weer hetzelfde spelpatroon en Stefan de Jong beteugelde de aanvallende intenties van Voltreffers beste aanvaller voortreffelijk. Halverwege de eerste helft paste het Sleeuwijkse team zijn strategie aan en werden er in de korfzone meer kansen gecreëerd.

Een 8-6 ruststand gaf een goed beeld van de eerste helft waarin SKV duidelijk beter maar ook wat tandeloos was.

Absolute ster
De absolute ster vandaag aan Sleeuwijkse zijde begon de tweede helft pas echt helder te stralen. Carin Nauta was met onnavolgbare bewegingen een ware plaag voor de Oosterhoutse verdediging en al haar doelpunten waren plaatjes. Verder kreeg Arne van Weelden de handen van het aanwezige publiek op elkaar door een prachtige onderhandse bal te scoren.

Na een uur spelen maakte Drost in de verdediging plaats voor De Jong en kwam Duijzer erin voor Delleman. Na een periode afwezigheid met een blessure maakte ook Ellen Snoek haar eerste minuten van het seizoen. Sietske Post bekroonde een sterk optreden in de laatste minuut met een prachtig derde doelpunt: 15-10.

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01