Afbeelding

SKV legt het af tegen titelkandidaat Atlas

Sport 67 keer gelezen

SLEEUWIJK • De korfballers van SKV uit Sleeuwijk hebben zaterdag stond in de derde klasse het duel met Atlas met 12-20 verloren.

Titelkandidaat Atlas was duidelijk de sterkste in het onderlinge treffen. Het eerste team van de Sleeuwijkse korfbalvereniging werd vorig jaar overtuigend kampioen in de vierde klasse en mocht zodoende deze jaargang zijn geluk een klasse hoger beproeven. Vorige week werd met het kleinst mogelijke verschil verloren en zaterdag wachtte het duel met het naar verwachting veel sterkere Atlas.

Om partij te bieden had coach Nieuwenhuizen een verfijnd tactisch plan bedacht. Dit wierp in de eerste fase van de wedstrijd zijn vruchten af. De Zeeuwse puntspelers werden door sterk collectief verdedigen uitgeschakeld. De Sleeuwijkse formatie had echter grote moeite door het fysiek sterke en goed georganiseerde defensief van Atlas heen te breken en zo ontspon een spannende, maar weinig doelpuntrijke eerste fase van de wedstrijd.

Scheuren
Bij een stand van 5-5 werden de eerste scheuren in het Sleeuwijkse pantser zichtbaar. Het intensieve verdedigen begon zijn tol te eisen en de geringe vrijheid die dit opleverde werd door de tegenstander optimaal benut. Vanaf dat moment domineerde Atlas en liep gemakkelijk uit naar een 5-9 ruststand. In de rust werd de tactiek aangepast. Atlas consolideerde de voorsprong en bleef verdedigend gedisciplineerd spelen.

Aanvallend was het van Zeeuwse kant vaak nog onrustig en dit bood de geroutineerde Sleeuwijkse ploeg de gelegenheid tot een aantal mooie intercepties. Fraai was met name de wijze waarop de dames Nauta en Delleman meerdere keren ingrepen en hiermee de heren ontlasten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden