• De gemeente ligt op schema met het coalitieakkoord Samen Door. Een voorbeeld daarvan is de herinrichting van het Flipje en Streekmuseum.
• De gemeente ligt op schema met het coalitieakkoord Samen Door. Een voorbeeld daarvan is de herinrichting van het Flipje en Streekmuseum. Archieffoto: Rob Zantinge

Gemeente Tiel kan blijven investeren in stad en dorpen

Nieuws 582 keer gelezen

TIEL • Het Tielse college maakt de balans op. Dit is een jaarlijks proces, waarin burgemeester en wethouders terugkijken én vooruitblikken. 2022 wordt positief afgesloten en het college blikt vooruit. Enkele wensen worden opgepakt. De gemeenteraad behandelt dit woensdag 5 juli in haar vergadering.

“Wij kijken, als college, best met enige trots terug op de afgelopen periode”, zegt wethouder Remco Dijkstra, wethouder financiën. “Ondanks moeilijke omstandigheden als corona, energiearmoede, de opvang van Oekraïners en de oplopende inflatie, zien we dat we er goed voor staan. Na de vorming van een college, vorige zomer, is veel in gang gezet. Ook sluiten we het boekjaar 2022 af met een positief financieel resultaat van ruim 6 miljoen euro.”

Samen Door op schema
“Kijken we naar de voortgang in 2023, dan zien we dat we goed op schema liggen met de uitvoering van het coalitieakkoord Samen Door”, aldus Dijkstra. “Voorbeelden hiervan zijn de verbetering van de kwaliteit in de openbare ruimte, de start van het project Veilingkwartier, de herinrichting van het Flipje en Streekmuseum, de daling van de criminaliteitscijfers en de aanpak van energiearmoede.”

Vooruitblik
In de perspectievennota 2024 zijn voorstellen opgenomen om verbeteringen door te voeren op verschillende gebieden. Hierbij kan volgens het college worden gedacht aan onderhoud en vervanging van openbare verlichting, uitbreiding speelcapaciteit Theole, oplossen knelpunten in de openbare ruimte van wijken en dorpen, verhaallijn in museum over Tiel Handels- en Hanzestad, bijdrage aan jeugd- en volwassenensport sport en cultuur en versterking capaciteit toezicht en handhaving.

“Ook in de jaren 2024 en 2025 kunnen we investeren in onze stad en dorpen”, zegt Dijkstra.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app