• Jeroen in actie tijdens Skills the Finals.
• Jeroen in actie tijdens Skills the Finals. Foto: aangeleverd

Jeroen van Mourik wint zilver bij Skills the Finals

Algemeen 618 keer gelezen

AMSTERDAM/BUREN • In de RAI Amsterdam vond vrijdagavond de ontknoping plaats van twee dagen keihard strijden. De 19-jarige schilder-student Jeroen van Mourik uit Buren won de zilveren medaille tijdens de tweedaagse finalewedstrijd van Skills Heroes (nationale vakwedstrijden mbo). Daarmee behoort Jeroen van Mourik tot een van de beste schilderstudenten van Nederland.

Jeroen volgt de opleiding Gezel schilder bij ROC Rivor, in samenwerking met de Schildervakopleiding Geldermalsen. Vorig jaar kreeg hij de kans om mee te doen aan de voorronde op school. Vervolgens deed hij mee aan de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk, vrijdag, aan de nationale finalewedstrijd. 

Oog voor detail
Tijdens Skills the Finals ging de derdejaars Gezel schilder de strijd aan met zeven andere studenten. De opdracht bestond uit verschillende onderdelen, zoals behangen, schilderen, verfspuiten en een vrije decoratieve techniek. Jeroen wist de jury te overtuigen met zijn passie, gedrevenheid, oog voor detail, motivatie, en doorzettingsvermogen waardoor hij de tweede plaats wist te veroveren.

Jeroen laat weten: “Meedoen aan Skills Heroes doe je niet zomaar even. Je moet je er voor de volle honderd procnt voor inzetten. Dan bedoel ik vooral het hele traject van de voorronde op school tot aan de Nationale finalewedstrijden. In dat opzicht heeft deelname mijn verwachting misschien zelfs wel overtroffen. En met de kennis die ik tijdens mijn deelname heb opgedaan, heb ik mijn positie in mijn vakgebied alleen maar versterkt. De kers op deze taart: het bezoek van Zijne Majesteit de Koning bij de schilderwedstrijden; dat was erg gaaf om het mee te maken.”

Skills Heroes
Skills Heroes is een jaarlijkse, landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel Beste student van Nederland in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo-instellingen die deelneemt aan de landelijke wedstrijd. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden