Mark Lieftink van Verspreidingsburo Rhenen toont voorbeelden van de kaartjes waarmee bezorgers vanaf vandaag aan de deur kunnen komen. (Foto: Martin Brink)
Mark Lieftink van Verspreidingsburo Rhenen toont voorbeelden van de kaartjes waarmee bezorgers vanaf vandaag aan de deur kunnen komen. (Foto: Martin Brink)

Nieuwjaarswensen vanaf vandaag!

Algemeen 65 keer gelezen

Wie de huis-aan-huiskranten De Rijnpost of De Zakengids ontvangt, kan vanaf vandaag de bezorger aan de deur verwachten met de jaarlijkse nieuwjaarswens. Wie twijfelt kan altijd contact opnemen met info@vsbrhenen.nl, 0317-615103. Nieuwe bezorgers kunnen zich overigens ook op dit adres aanmelden.

Martin Brink

Regio - Mark Lieftink, eigenaar van Verspreidingsburo Rhenen, die al meer dan 24 jaar verantwoordelijk is voor verschillende kranten (zowel dag- als weekkranten) in deze regio, toont twee voorbeelden van de kaartjes.
Hij noemt de wensen een jaarlijks hoogtepunt voor de bezorgers. Woensdag worden ze meegegeven.
In in principe kunnen ze tot in de eerste week van januari bezorgd worden. Maar in de praktijk zullen de bezorgers eerst de krant in de bus doen, waarna men een aparte ronde voor de wenskaarten doet.

500 bezorgers

‘’We hebben er voor De Rijnpost en voor De Zakengids in totaal 500 bezorgers lopen,’’ vertelt Mark, eigenaar van het verspreidingsbureau. ‘’Variërend in de leeftijd van 13, het jaar waarin men mag bezorgen, tot en met 88 jaar! Dit laatste voorbeeld geldt voor een man uit Tiel die het leuk vindt om in zijn straat, die nogal lang is, de Zakengids in de bus te laten glijden.’’ Mark noemt de attentie de bezorgers krijgen ‘’een leuke aanvulling op wat ze met het bezorgen verdienen. Er zijn er zelfs die meer ophalen dan wat ze jaarlijks ontvangen!’’ Voor alle bezorgers geldt: het rondbrengen van de kaartjes is steevast het hoogtepunt van het jaar. ‘’Naar gelang wat men als tip ontvangt, wordt de waardering voor de bezorger uitgesproken.’’ Ongetwijfeld zal een aantal bezorgers het opgehaalde geld gebruiken voor de aanschaf van iets speciaals, een computer of een scooter bijvoorbeeld, maar van concrete voorbeelden heeft Mark in de laatste jaren niet meer gehoord. Het kaartje maakt het verspreidingsbureau samen met plaatselijke ondernemers. Een aantal maakt van de gelegenheid gebruik om er een leuke actie op af te drukken.

Verspreidingsburo Rhenen werd opgezet en uitgebouwd door Yolanda Gerritsen en Hans Vermeer. Zij zijn beiden nog altijd werkzaam in het bedrijf, maar hebben de dagelijkse leiding overgelaten aan zoon Mark Lieftink. Het bedrijf was eerst gevestigd elders in de stad Rhenen maar zit nu in een betere accommodatie aan de Nieuwe Veenendaalseweg 177.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie