• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: Stockfoto 123RF

Ingezonden: spookrijdende wielrenner

Nieuws 573 keer gelezen

Ik wil graag iedereen behoeden voor en bewust maken van wat mij op woensdag 10 april rond 16:55 is gebeurd op de Prins Willem-Alexanderbrug van Tiel/Echteld naar Wamel.

Ik was op weg naar huis op mijn scooter, had een helm op en reed 45 kilometer (heb een begrenzer, dus kan niet harder). Tót ik op de PWA-brug reed, ter hoogte van de eerste pilaar, en daar opeens een spookrijdende wielrenner mij heel hard tegemoet kwam.

Eenrichtingsverkeer

Dit is eenrichtingsverkeer en ik heb die man niet gezien; pas toen hij mij passeerde en zijn hand uitstak ter hoogte van mijn hoofd/gezicht. Zijn hand klapte eerst tegen mijn windscherm en die klapte uit elkaar in mijn gezicht, waarna zijn hand snel volgde en zelfs mijn strak zittende helm afvloog. Mijn reactie was meteen te stoppen, van de scooter af en terug te lopen, want die man zal wel stoppen zodat we elkaar kunnen helpen.

Lieve mevrouw en jongen

Maar nee, meneer is hard doorgereden, waardoor ik dus geen idee heb wie het is geweest. Gelukkig is er een hele lieve mevrouw en jongen mij wel te hulp geschoten. Mijn vader heeft me meteen naar de dokterspost gebracht, waar ze het hebben moeten hechten onder mijn oog. Ik heb meerdere sneeën en ben bont en blauw in mijn gezicht.

Ik heb contact gezocht met de politie. Zij kunnen niets doen, omdat meneer doorgereden is en ik dus geen gegevens heb. De verzekering kan om deze zelfde reden ook niks voor mij betekenen.

Rond bordje

De provincie Gelderland, die verantwoordelijk is voor de brug, vindt dat een rond bordje aan het begin van de weg duidelijk genoeg moet zijn. Maar dit is zeker niet het geval! Veel mensen weten niet dat het eenrichtingsverkeer is.

Nu het weer mooier weer wordt en meer mensen op pad gaan, lijkt het me belangrijk dat men - om ongelukken te voorkomen - aan zowel de kant van Tiel als de kant van Beneden-Leeuwen weet dat dit eenrichtingsverkeer betreft.

Ik hoop met dit bericht iedereen bewust te maken van rijd alsjeblieft aan de juiste kant van de weg, niet alleen op deze brug.

Mirkim Nieboer

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden