Kleindochter Lizzy poseert vrolijk net als flipje, ze is blij met haar leuke t-shirtje en is benieuwd waar de Flipje-shirtjes heen gaan deze zomer!
Kleindochter Lizzy poseert vrolijk net als flipje, ze is blij met haar leuke t-shirtje en is benieuwd waar de Flipje-shirtjes heen gaan deze zomer! Foto:

Flip is nog steeds hardstikke hip! Actie bij Tielse Souvenirwinkel

Algemeen 365 keer gelezen

Margo van de Tielse Souvenirwinkel aan het Hoogeinde heeft weer een ontzettend leuke actie bedacht om Flipje en Tiel weer op de kaart te zetten. Ze organiseert een wedstrijd met Flipje-T-shirts en de winnaar krijgt een Flippas kado met maar liefst 5000 Flippunten erop, of 5000 punten op zijn of haar Flippas gestort natuurlijk!

Tiel - “De bedoeling is dat mensen een vakantiefoto sturen van hun kind of kleinkind met een Flipje-T-shirt aan. Uit de leukste vakantiefoto’s wordt na de zomer dan de winnaar gekozen”, vertelt Margo enthousiast. “Het is in samenwerking met Hart van Tiel, want via de Flippas steunen we meteen ook de Tielse ondernemers.” Er zijn rompertjes en t-shirtjes in allerlei soorten en maten.

Bestemming

De vakantie hoeft natuurlijk geen verre bestemming te zijn, dicht bij huis is genoeg te zien en te beleven en dat blijkt eens te meer uit het assortiment van de Tielse Souvenirshop. Margo verkoopt streekproducten uit de hele regio en breidde recent haar aanbod weer uit, nu met een Betuws Boeren Bittertje van Landwinkel de Heus uit Zoelen en met likorettes van Stokerij Lubberhuizen uit Varik. “Zij gebruiken alleen Betuws fruit, en dan ook nog alleen maar echte oude fruitsoorten, van hoogstambomen”, aldus Margot.

Flipje

“Streekproducten vind ik ook souvenirs en ik ben ook Tiel’s afhaalpunt van Puur Betuws”, zegt Margo, “ maar`de grootste vraag hier blijft wel altijd weer naar Flipje. Flip is echt nog steeds hardstikke hip, vooral 30-plussers zoeken nog steeds naar leuke artikelen van Flipje. Zij kennen hem van vroeger, van de boekjes en zo. Het is nostalgie. Het gebeurt trouwens ook vaak dat er mensen nog speciaal naar Jam van de Betuwe vragen, en dan moet ik dus vertellen dat de fabriek helaas al bijna 30 jaar geleden gesloten is en dat onze jam toen naar de Hero gegaan is.” Margo vindt dat we het fenomeen ‘Flipje’ kost wat kost in stand moeten houden en vooral ook moeten koesteren. “Het is het weinige écht bekende wat wij in Tiel nog hebben van vroeger.”

Legpuzzels

In samenspraak met het Tielse museum (Het Flipje- en Streekmuseum) verzorgt Margo ook nieuwe Flipje producten. Zo verkoopt ze een nieuw Flipje kleurboek en is ze bezig om een legpuzzel te ontwikkelen. Informatie over de Flippas vind je op www.flippas.nl en foto’s voor de Flip-T-shirtwedstrijd kunnen naar info@souvenirshoptiel.nl, ook voor alle vragen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie