Een boks en een lach, de start van de bouw is een feit.
Een boks en een lach, de start van de bouw is een feit. Foto: aangeleverd

Eerste paal voor sporthal Lignum de grond in

Algemeen 279 keer gelezen

MAURIK • Wethouder Karl Maier en Anita de Vree, bedenker van de naam Lignum, sloegen donderdagochtend de eerste paal voor de nieuw te bouwen sporthal. Anita de Vree uit Ingen bedacht de naam voor de hal. Over tien maanden is de multifunctionele sporthal klaar. 

Dat is op tijd voor het schooljaar en sportseizoen 2022-2023. Scholen en verenigingen kunnen er vanaf dan ook gebruik van maken.

Nieuwe impuls
Voor de Burense basisscholen en sportverenigingen is de bouw van de sporthal een langgekoesterde wens. Na tien jaar wachten kunnen zij in het nieuwe schooljaar gebruikmaken van deze nieuwe sportaccommodatie. Er wordt al begonnen met de aanleg van een fietspad. Zo kunnen leerlingen in de toekomst veilig de oversteek maken van de brede school naar het sportpark.
Wethouder Karl Maier: “De nieuwe sporthal biedt kansen om nog meer in te zetten op sport, beweging en een gezonde levensstijl. Vanuit het sport- en beweegakkoord zetten we hier al volop op in. Maar door verschillende sportfaciliteiten onder een dak aan te bieden, kunnen we onze krachten bundelen.”

Betekenis Lignum
De nieuwe sporthal in Maurik krijgt de naam Lignum. Anita de Vree uit Ingen bedacht deze naam. Lignum is de Latijnse vertaling van fruitboom en het staat voor groei, bloei en gezondheid. In 2018 won ze daarmee de prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven. Anita de Vree: “Ik heb er even op moeten wachten, maar ik ben blij dat ik vandaag alsnog de eerste paal mocht slaan samen met de wethouder.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden